Ιρίνα Καραμάνος: H Ελληνίδα σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής – Tι λέει για τη σχέση της με τη χώρα μας

Ελληνικής καταγωγής είναι η σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς. Η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι στον στενό πυρήνα της, αγαπά τον διάλογο, είναι επιφυλακτική και έχει ειδικότητα στον πολιτισμό. Θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Μπόριτς να δώσει τη μάχη για την προεδρία, ενώ η σχέση τους διαρκεί περίπου τρία χρόνια.

Η Ιρίνα Καραμάνος έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, μιλά τέσσερις γλώσσες (ισπανικά, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά) και

είναι μέλος του κόμματος στο οποίο ανήκει ο σύντροφός της, το Convergencia Social, στο οποίο ηγείται του Φεμινιστικού Μετώπου. Ο πατέρας της, Τζορτζ Καραμάνος, διηύθυνε την ελληνική κοινότητα του Σαντιάγο τη δεκαετία του 1980.

H ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε «πως ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκληση μας είναι η αλλαγή του συντάγματος, χρειαζόμαστε μια φεμινιστική αντίληψη στην πολιτική» δήλωσε, ενώ επισήμανε πως «η ”Πρώτη Κυρία” πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική και τη διπλωματία».

protothema.gr

The post Ιρίνα Καραμάνος: H Ελληνίδα σύντροφος του νέου προέδρου της Χιλής – Tι λέει για τη σχέση της με τη χώρα μας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρίνα Καραμάνος, Ελληνίδα, Χιλής – Tι,irina karamanos, ellinida, chilis – Ti