Καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, βραστά κολοκυθάκια και ανθότυρο

Νόστιμη και καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, που θα σας κερδίσει από τη πρώτη μπουκιά.

του Γιώργου Δημητρακόπουλου

Έτοιμη σε 30′

Υλικά
400γρ. αλμύρα
600γρ. κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
40γρ. ντομάτα λιαστή
2 κoυτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
150γρ. ανθότυρο
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε δύο μέτριες κατσαρόλες με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε χωριστά

την αλμύρα και τα κολοκυθάκια και τα βράζετε, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο μεταξύ κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο, κόβετε τη λιαστή ντομάτα σε μικρά κυβάκια και χοντροκόβετε τον βασιλικό.

Όταν βράσουν τα κολοκυθάκια και η αλμύρα τα σουρώνετε, κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την αλμύρα, το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τα υλικά όσο είναι ακόμη ζεστά για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια στρογγυλή πιατέλα γαρνίροντας στο τέλος με τον βασιλικό και το ανθότυρο τριμμένο σε χοντρά κομμάτια.

olivemagazine.gr

The post Καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, βραστά κολοκυθάκια και ανθότυρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα