Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

Δοκιμάστε ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο κέικ με φιστίκια Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!

Συστατικά

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ150 γρ. καστανή ζάχαρη2 αυγά, μεσαία100 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%¼ κ.γ. πράσινο
χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για τη σύνθεση

300 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.Αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×20 εκ.Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φιστίκια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαργαρίνη, και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Μπορούμε να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα , και αν αυτή βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Για το σερβίρισμα

Απλώνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ.Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.Πασπαλίζουμε το κέικ με τα φιστίκια.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα