Κέικ με μαρέγκα και κρέμα γιαουρτιού

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το κέικ με μαρέγκα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό4 κρόκους, από μεσαία αβγά40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας2 βανιλίνεςξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνιχυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνιξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα4 ασπράδια, από μεσαία αβγά1 πρέζα αλάτι120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό30 γρ. μέλι1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

150 γρ. φράουλες1 μάνγκο100
γρ. κεράσια100 γρ. νεκταρίνια100 γρ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ με μαρέγκα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, τις βανιλίνες, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις για να φτιάξουμε μια μαρέγκα.Προσοχή! Δεν βάζουμε όλη τη ζάχαρη σε μία δόση γιατί δεν θα φουσκώσει το μείγμα.Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά χωρίς να χάσουν τον όγκο τους.Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από τη φόρμα.Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στη φόρμα και μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο.Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει το κέικ χρυσαφένιο χρώμα.Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως το κέικ.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

Ξεφορμάρουμε το κέικ και απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού σε όλη την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού.Περιχύνουμε το κέικ με το μέλι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Κέικ με μαρέγκα και κρέμα γιαουρτιού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα