Κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν περισσότερο

Κατά καιρούς εμφανίζονται λίστες με τα μοντέλα των αυτοκινήτων που μπαίνουν σπανιότερα στο στόχαστρο των κλεφτών. Πρόκειται για αυτοκίνητα τα οποία δεν προτιμώνται είτε επειδή δεν μπορούν να κλαπούν εύκολα είτε επειδή δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα ανταλλακτικά τους.

Εκτός όμως από το μοντέλο υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που ευνοούν ή όχι την μερική ή ολική κλοπή ενός αυτοκινήτου.

Στην Hellas Direct διεξήγαγαν μια έρευνα στο σύνολο των ασφαλειών αυτοκινήτων που είχαν στο τέλος του 2021 και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα σχετικά

με τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τις δυσάρεστες πιθανότητες.

Το μέγεθος μετράει: Το μήκος του αυτοκινήτου μπορεί να το κάνει περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό στους κλέφτες. Συγκεκριμένα, όσο πιο μικρό είναι το μήκος του, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει στόχος. Ένα ΙΧ κάτω των 3,7 μέτρων έχει πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να κλαπεί απ’ ότι ένα μεσαίο ή μεγάλο ΙΧ (4,1m και άνω).

Οι πιο ευάλωτες ηλικίες οδηγών: Για κάθε 1.000 οδηγούς ηλικίας 20-29 που είχαν ασφαλισμένο το ΙΧ τους στην Hellas direct το 2021, συνέβησαν 8 περιπτώσεις κλοπών μερικής ή ολικής, αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος από τις ηλικίες οδηγών 40 ετών και πάνω. Αυτό έχει να κάνει με την ανεμελιά και την άγνοια κινδύνου με την οποία συνδέονται οι νεαρότεροι. Οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν γιατί εμείς κάνουμε κάποια αστοχία, όπως το να αφήσουμε (ή να ξεχάσουμε) τα κλειδιά στη μηχανή για να πεταχτούμε απέναντι να πάρουμε ένα καφέ ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε κάποιο παράθυρο ανοιχτό όσο ανεβαίνουμε στο σπίτι να πάρουμε κάτι που ξεχάσαμε ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητο ενώ λείπουμε.

Κλοπές αυτοκινήτων με ωράριο: Αύγουστος, Σεπτέμβρης και Οκτώβρης ήταν οι μήνες του 2021 με τα μικρότερα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων, ενώ οι μέρες με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών ήταν η Κυριακή με μόλις 7,5% και το Σάββατο με 9,5%.

Όσον αφορά τις ώρες, από τα μεσάνυχτα και έως τις 06.00 το πρωί, είναι το διάστημα με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών με ποσοστό 8,5%. Το υπόλοιπο 91,5% συμβαίνει τις υπόλοιπες 18 ώρες.

protothema.gr

The post Κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν περισσότερο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα