Κρήτη | Επιστρέφουν χρήματα στο Μηχανολογικό Ηρακλείου οι βασικοί κατηγορούμενοι για την απάτη

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από την ανακρίτρια οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής που είχε στηθεί σε βάρος της Περιφέρειας από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο, τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια πρόθυμοι να επιστρέφουν μέρος των χρημάτων.

Την ίδια στιγμή, η εργαζόμενη στο γραφείο μεταβιβάσεων μετά από

τη νέα προθεσμία που έλαβε χθες για την απολογία της, αφέθηκε ελέυθερη, με περιοριστικούς όρους. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τα δύο αδέρφια του επίμαχου γραφείου, ο πατέρας τους, ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κι ένας ακόμη άνδρας.

Οι υπόλοιποι τρεις ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν, στις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται μετά από τη δημοσίευση της υπόθεσης από το neakriti.gr, άμεσα ξεκίνησε η επισταμένη έρευνα των Αρχών, το προηγούμενο διάστημα, βάσει της οποίας φέρονται να προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα για τη δράση ορισμένων από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, τα δύο αδέρφια που είναι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν ζημιώσει από το 2011 έως το 2022 την Περιφέρεια, αποκομίζοντας παράλληλα παράνομο όφελος για τους ίδιους, τουλάχιστον 520.000 ευρώ ο ένας και τουλάχιστον 325.000 ευρώ ο δεύτερος.

Όπως όλα δείχνουν, η έκνομη δράση και των δύο αδερφών φέρεται να είχε ξεκινήσει πριν από το 2011. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, το ακριβές παράνομο όφελος που φέρονται να “αποκόμισαν” όλα αυτά τα έτη ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο από τα προαναφερθέντα ποσά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές έρευνες βρίσκονταν εν εξελίξει.

“Φόρμες” είσπραξης

Εξάλλου, φέρεται να προκύπτει ακόμη ότι ο πατέρας των δύο αδερφών, που είναι άτομο με μεγάλη εμπειρία και γνώση στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας του Μηχανολογικού, φέρεται να “έβαλε” πριν από αρκετά χρόνια τα δύο παιδιά του στον επαγγελματικό χώρο όπου δραστηριοποιείτο.

Ένα ακόμη σημείο που φέρεται να προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών είναι ότι οι συναλλαγές που έκαναν τα δύο αδέρφια – τουλάχιστον στο σύνολο των φακέλων που είχαν ελεγχθεί – γίνονταν αποκλειστικά με παραποίηση του εκάστοτε αποδεικτικού των εν λόγω συναλλαγών. Όπως εύκολα συμπεραίνεται, με τον τρόπο αυτό φέρονται να κατάφερναν να αποκομίζουν αυξημένο και – προφανώς – αφορολόγητο εισόδημα.

Εξάλλου, μετά από έφοδο των Αρχών στο σπίτι τού ενός εκ των κατηγορουμένων αδερφών, φέρονται να εντοπίστηκαν έτοιμες έγγραφες “φόρμες” είσπραξης, οι οποίες, παρά το ότι ήταν κενές, φέρονται να είχαν στρογγυλή σφραγίδα υπηρεσίας, αλλά και ατομική σφραγίδα και υπογραφή του υπαλλήλου του Μηχανολογικού που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, μάλιστα, τα συγκεκριμένα ευρήματα φέρονται να εστάλησαν προς εξέταση από ειδικούς προκειμένου να εξεταστούν εξονυχιστικά, συγκρινόμενα με δείγματα υπογραφής και ατομικής σφραγίδας του υπαλλήλου, τα οποία φέρονται να ελήφθησαν αρμοδίως.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Επιστρέφουν| Επιστρέφουν χρήματα στο Μηχανολογικό Ηρακλείου οι βασικοί κατηγορούμενοι για την απάτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα