Λεξιγνώστης: Το παιχνίδι Wordle και στα ελληνικά – Πού μπορείτε να το βρείτε

Δείτε πού μπορείτε να παίξετε το viral παιχνίδι Wordle, στα ελληνικά

Σε παγκόσμιο φαινόμενο έχει μετατραπεί το Wordle, ένα απλό παιχνίδι λέξεων που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πλέον, και οι Έλληνες παίκτες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο παιχνίδι, η ελληνική έκδοση του οποίου έχει ονομαστεί «Λεξιγνώστης».

Το όνομα μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά η λογική και οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι: έχετε έξι προσπάθειες για να μαντέψετε τον γρίφο της ημέρας, ο οποίος αποτελείται από μια αγγλική λέξη πέντε γραμμάτων. Όταν

το παιχνίδι τελειώσει, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα, για να λύσετε τον επόμενο γρίφο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Η μοναδική διαφορά του Wordle με τον Λεξιγνώστη είναι ότι το ο δεύτερος δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να παίζει ξανά και ξανά, προσφέροντας περισσότερους από έναν γρίφους ανά εικοσιτετράωρο.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς να λύσετε τους γρίφους, μπορείτε να παίξετε εντελώς δωρεάν το παιχνίδι, κάνοντας κλικ εδώ.

Η μετατροπή του Wordle σε Λεξιγνώστη έγινε από τον Διομήδη Σπινέλλη, καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Για την υλοποίηση μετέτρεψα στα ελληνικά μια λίστα επιτρεπτών λέξεων και μια λίστα από λέξεις που καλούμαστε να μαντέψουμε. Η (μικρή) αυτή συνεισφορά μου βασίστηκε σε δυο ακόμα πυλώνες. Για τη δημιουργία των επιτρεπτών λέξεων χρησιμοποίησα το ελληνικό λεξικό ορθογραφικού ελέγχου που ξεκίνησε το 1999 ως πτυχιακή εργασία δυο φοιτητών μου που επέβλεψα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. (Σήμερα έχει υιοθετηθεί σε πολύ εξελιγμένη μορφή από τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού ανοιχτού κώδικα, όπως τοLibre Office και το Firefox).

Επίσης, αποφάσισα η λίστα ερωτήσεων να αποτελείται από τις πιο κοινές ελληνικές λέξεις. Για να τις βρω, ανέλυσα τη συχνότητα όλων των λέξεων στο σώμα κειμένου της ελληνικής Βικιπαίδειας που είναι επίσης ελεύθερα διαθέσιμο. Αν έχετε την περιέργεια, ανάμεσα στα 10,6 εκατομμύρια λέξεις πέντε γραμμάτων που εμφανίζονται στα ελληνικά λήμματα οι τρεις πιο συχνές είναι οι εξής: ΕΙΝΑΙ, ΟΝΟΜΑ, ΟΠΟΙΑ.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διομήδης Σπινέλλης.

ieidiseis.gr

The post Λεξιγνώστης: Το παιχνίδι Wordle και στα ελληνικά – Πού μπορείτε να το βρείτε appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεξιγνώστης, Wordle, – Πού,lexignostis, Wordle, – pou