Μακαρόν μελομακάρονο

Μια πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού γαλλικού γλυκού που θα τη φιάχνετε κάθε Χριστούγεννα και όχι μόνο. Δοκιμάστε τα μακαρόν μελομακάρονο και εντυπωσιάστε!

Συστατικά

Για την πάστα αμυγδάλου

170 γρ. ζάχαρη άχνη170 γρ. αμύγδαλα, σε πούδρα2 ασπράδια, από μέτρια αυγάξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι1/2 κ.γ. κανέλα1 πρέζα γαρίφαλο

Για το σιρόπι της μαρέγκας

75 γρ. νερό170
γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη μαρέγκα

2 ασπράδια, από μέτρια αυγά10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάς

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι1/2 κ.γ. κανέλα1 πρέζα γαρίφαλο1 πρέζα αλάτι350 γρ. κουβερτούρα λευκή

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πάστα αμυγδάλου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, τα ασπράδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια πάστα.

Για το σιρόπι της μαρέγκας

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, και βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να φτάσει το σιρόπι στους 118°C.

Για τη μαρέγκα

Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.Δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι στα πλαϊνά του κάδου.Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου η μαρέγκα να γίνει σφιχτή.Ακουμπάμε τον κάδο του μίξερ με το χέρι μας και ελέγχουμε αν έχει κατέβει η θερμοκρασία της μαρέγκας και έχει γίνει χλιαρή, αλλιώς συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μπολ με την πάστα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη.Στρώνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας στις βάσεις δύο ταψιών.Δημιουργούμε με το κορνέ μακαρόν διαμέτρου 3 εκ., αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.Αφού γεμίσουμε το πρώτο ταψί, το χτυπάμε ελαφρώς στον πάγκο, ώστε να απλώσουν λίγο οι μαρέγκες και να φύγει ο αέρας από το εσωτερικό τους.Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-11 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψί.Αφαιρούμε τα μακαρόν από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για την γκανάς

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι, και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.Βάζουμε σε ένα μπολ τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώσπου να γίνει λεία η γκανάς.Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας η διάφανη μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της γκανάς, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.Μεταφέρουμε την γκανάς σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε στο κέντρο μιας μαρέγκας λίγη γκανάς και καπακώνουμε με μια δεύτερη μαρέγκα σχηματίζοντας το πρώτο μακαρόν.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μαρέγκες.Μεταφέρουμε τα μακαρόν σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Μακαρόν μελομακάρονο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα