Με νέο self test οι μαθητές στα σχολεία αύριο

Τριήμερο 25ης Μαρτίου και οι έλεγχοι στα σχολεία είναι αυξημένοι για αυτή την εβδομάδα πριν από την ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε πως τα self test που θα πραγματοποιήσουν μαθητές και εμβολιασμένοι καθηγητές την εβδομάδα 28 Μαρτίου με 3 Απριλίου θα είναι τρία.

Πότε θα κάνουν το νέο self test

οι μαθητές

Σήμερα, Δευτέρα (28/03) πρέπει να κάνουν το νέο self test (δεύτερο στον αριθμό) οι μαθητές ώστε να προσέλθουν στα σχολεία, αύριο Τρίτη. Το πρώτο το έκαναν χθες Κυριακή και το τρίτο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.

Μειώνεται ο αριθμός των self test – Η ημερομηνία

Ανατροπή με τα self test που θα κάνουν από εδώ και πέρα οι μαθητές καθώς μειώνεται ο αριθμός τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 1 αντί για δύο self test την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (01/04).

Αυτό αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας επειδή παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειονότητα των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Έτσι, και η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

The post Με νέο self test οι μαθητές στα σχολεία αύριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα