Με Σπύρο Μπιμπίλα και Soloup πέφτει η αυλαία του 6ου Chaniartoon Festival στα Χανιά

Ένα καταπληκτικό κλείσιμο σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, υπόσχεται στο κοινό η ομάδα του 6ου Chaniartoon Festival που ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μάριος Ιωαννίδης εκ μέρους των διοργανωτών, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, για το φετινό Chaniartoon, ένα φεστιβάλ με πλούσιες δράσεις που αναπτύχθηκαν γύρω από την 9η τέχνη, το animation, τις νέες τεχνολογίες και την μουσική. «Η συμμετοχή

κάθε χρόνο είναι όλο και μεγαλύτερη και του κοινού αλλά και των καλλιτεχνών: Φέτος οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ήταν 120 σε σχέση με 60 πέρυσι. Οι ταινίες ήταν 2.200 σε σχέση με 1.800. Κάθε χρόνο το φεστιβάλ μεγαλώνει» σημείωσε.

Νέο στοιχείο για φέτος και ιδιαίτερα επιτυχημένο, « ήταν η θεματική έκθεση με θέμα τη μουσική που περιελάμβανε, ρεμπέτικο, ντίσκο, τζαζ, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αυτό ήταν ένα καινούριο εγχείρημα, στο οποίο υπήρχαν και ακουστικά στοιχεία αυτό είναι κάτι που θα το προχωρήσουμε σίγουρα».

Εκδηλώσεις

Σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, ο παιδικός συγγραφέας, όπου θα κάνει μια δράση για παιδιά σχετικά με το βιβλίο του, «Η Αγελάδα που Γελάει»

Στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, από τις 12 μέχρι τις 2 θα προβάλλονται μικρού μήκους ταινίες animation από όλον τον κόσμο για παιδιά. 

Εκεί θα παρευρεθεί και ο θρύλος της μεταγλώττισης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει δώσει τη φωνή του σε αμέτρητα καρτούν, στον Μπαγκς Μπάνι για σχεδόν 40 χρόνια, στον Κέρμιτ τον βάτραχο, τον Τουίτι, στον Σρεκ έκανε τον Μπισκοτούλη, στον Ζάζου τον παπαγάλο!

Ο αγαπημένος ηθοποιός θα μιλήσει με τα παιδιά για την μεταγλώττιση, για τη φωνές που κάνει, πώς τις αλλάζει.

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα προβληθεί η ταινία μεγάλου μήκους «Το αγόρι και ο κόσμος» ένα πολυβραβευμένο Βραζιλιάνικο animation χωρίς λόγια που απευθύνεται σε παιδιά.

Artist Alley 

Παράλληλα, στην Πλατεία Κατεχάκη, λειτουργεί το Artist Alley:

«60 καλλιτέχνες, σκιτσoγράφοι, εικονογράφοι, έχουν έρθει με φυσική παρουσία στα Χανιά και παρουσιάζουν τα έργα τους. Έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά και από το εξωτερικό, από Ιταλία και Γαλλία» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Ανάμεσά τους είναι και ο Αντώνης Νικολόπουλος, γνωστός ως Soloup ο οποίος την Κυριακή στις 12 στο Εργαστήρι Σκίτσου Χανίων θα παρουσιάσει ένα εργαστήρι με θέμα «Έρευνα, σχεδιασμός και χτίσιμο του σεναρίου στο graphic novel “ΑΪβαλί”. Ένας οδηγός για νέους δημιουργούς’».

Την Κυριακή στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα ανέβει η θεατρική παράσταση “Αιβαλί” βασισμένη στο graphic novel του Soloup, με την οποία και θα κλείσουν οι εργασίες του φετινού φεστιβάλ.

zarpanews.gr

The post Με Σπύρο Μπιμπίλα και Soloup πέφτει η αυλαία του 6ου Chaniartoon Festival στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα