Μεγαλείο ψυχής από τους Χανιώτες – Σπεύδουν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους δίνοντας είδη πρώτη ανάγκης | Video

| Video

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Χανιωτών για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Το έδειξαν εμπράκτως, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, να βοηθήσουν προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξι παλέτες προκειμένου να δοθούν στους πολίτες των χωρών που ζουν μία τραγωδία.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχαρίστησε τους πολίτες αλλά και τους φορείς της πόλης που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν.

«Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση κόσμου σε αυτό το κάλεσμα.

Ήδη συγκεντρώθηκαν έξι παλέτες στο σύνολό τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όχι μόνο τους πολίτες αλλά και όλους τους φορείς που έπραξαν το αυτονόητο» σημείωσε, ενώ ενημέρωσε πως «χθες αποστείλαμε μία σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, τον κ. Ιμάμογλου ο οποίος με μεγάλη ευγένεια απάντησε και αναγνώρισε την διάθεση και την ουσιαστική προσφορά του ελληνικού λαού να συνδράμει σε αυτή την τραγωδία που εκτυλίσσεται στα βάθη της Τουρκίας  και στην Συρία».



«Η προσέλευση του κόσμου είναι αθρόα. Χωρίς να το σκεφτούν, χωρίς να υπολογίσουν τις καιρικές συνθήκες αλλά και το κόστος οι άνθρωποι από χθες ήρθαν σε πολύ μεγάλο αριθμό. Από χθες το πρωί, είχαμε φτιάξει τέσσερις παλέτες. Άνθρωποι μεμονωμένοι και φορείς της πόλης , παίρνουν τηλέφωνο και ζητάνε στοιχεία για το τί χρειάζεται να φέρουν, με ποιον τρόπο και που» δήλωσε η αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.



Σε συνέχεια της συνεργασίας της ΠΕΔ Κρήτης με την ΚΕΔΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας αλλά και με βαση τις  συνεννοήσεις που έχουν γίνει με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ένωση Δήμων Τουρκίας και την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, οι επικαιροποιημένες ανάγκες είναι:

ΚουβέρτεςΠαπλώματαΣκηνέςΥπνόσακοιΜαξιλάριαΦακοίΕίδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες)Είδη γυναικείας υγιεινήςΠάνες παιδικές και τρίτης ηλικίαςΣυσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Στον Δήμο Χανίων: Η συλλογή θα γίνεται από την Πέμπτη 09/02 έως και τη Δευτέρα 13/02, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στη Ρεγγίνα, από τις 8:30 το πρωί έως και τις 14:30 το μεσημέρι (καθημερινές).

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

zarpanews.gr

The post Μεγαλείο ψυχής από τους Χανιώτες – Σπεύδουν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους δίνοντας είδη πρώτη ανάγκης | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα