Μετά τα γυρίσματα στα Χανιά, ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποθεώνει την ελληνική κουζίνα: «Είναι καλύτερη από την ιταλική!»

Ήταν αρχές Μαϊου όταν ο διάσημος Βρετανός σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ επισκέφθηκε για γυρίσματα τα Χανιά για ένα γαστρονομικό ντοκιμαντέρ του BBC (Δείτε ΕΔΩ)

Χθες, ο Ράμσεϊ ως γνωστός οπαδός της ελληνικής γαστρονομίας και πιστός μελετητής των μεσογειακών γεύσεων έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα μας με έναν ακόμα τρόπο.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικού προγράμματος του βρετανικού δικτύου

ITV, απευθυνόμενος στον Ιταλό σεφ Τζίνο Ντ’ακάμπο, είπε «Ειλικρινά, πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική»!

“I think Greek Cuisine is better than Italian”

– @GordonRamsay

And World War 3 has begun
pic.twitter.com/wpG5jLVBMP

Super Greek 2.0 (@TheSuperGreek2) September 28, 2021

«Η αλήθεια είναι ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοι ζουν 90-100 χρόνια. Και αυτό λόγω του φαγητού και του κλίματος», είπε ο Σιριέιτς δίνοντας δίκιο στον Ράμσεϊ. Ο Ντ’ακάμπο, όμως, συνέχισε ακάθεκτος την προάσπιση της θέσης του: «Η ιταλική διατροφή είναι μια από τις διασημότερες στον κόσμο και προσφέρει μακροζωία».

Σκληρό «καρύδι» ο Ράμσεϊ, έκλεισε τη διαφωνία με μια μάλλον αποστομωτική απάντηση: «Στην Ελλάδα ζουν περισσότερο». Όλα αυτά συνέβησαν πάνω σε σκάφος που διέσχιζε την ελληνική θάλασσα, για λογαριασμό ειδικής εκπομπής με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας της χώρας μας.

Μέσα από την εκπομπή των Ράμσεϊ, Ντ’ακάμπο και Σιριέιτς παρουσιάστηκαν στο κοινό όχι μόνο νέοι τόποι, αλλά και τα παραδοσιακά φαγητά. Η εκπομπή τους για την Ελλάδα, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά, απέδειξε ότι η ελληνική γαστρονομία φιγουράρει στις καλύτερες της Ευρώπης. Ξεκινώντας την περιπέτειά τους από την Κρήτη συνέχισαν την πορεία τους στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Αθήνα και στα Μετέωρα.

A @GordonRamsay, @Ginofantastico and @fredsirieix1 love story in four parts

Gordon, Gino and Fred Go Greek tonight 9pm on ITV and ITV Hub. pic.twitter.com/3zxf8r3R0l

ITV (@ITV) September 27, 2021

Από τον διάλογο ανάμεσα στον Βρετανό και τον Ιταλό σεφ και την τοποθέτηση του Ράμσεϊ, διαφημίζεται και προάγεται η ελληνική διατροφή σε ελκυστικό προϊόν για όλο τον κόσμο. Τα φώτα στρέφονται, μέσα από την άποψη ενός καταξιωμένου σεφ, στην ελληνική κουζίνα, γεγονός που προωθεί και την τουριστική βιομηχανία, δίνοντας στους ξένους έναν ακόμη λόγο να θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Έχει σημασία να δει κανείς μέσα από τη συζήτηση Ράμσεϊ και Ντ’ακάμπο ότι ο πρώτος εστιάζει στη μακροζωία για να αναδείξει την υπεροχή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ο δεύτερος απλώς επιλέγει να σταθεί στην πολιτική του μάρκετινγκ και να αναπαράγει απόψεις που θέλουν την ιταλική κουζίνα ανώτερη λόγω της φήμης που έχει.

I am in stitches… #GordonGinoandFred @ITV #Greek #Greece #Tourism #Travel #Food @Ginofantastico @fredsirieix1 @GordonRamsay pic.twitter.com/20DfGCfLnY

Tommy

Keywords
Τυχαία Θέματα