Μια ανώνυμη επιστολή για την Παλιά Πόλη έφερε αναστάτωση στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων | Photos + Video

Τα προβλήματα της παραβατικότητας και της έλλειψης αστυνόμευσης στην παλιά πόλη των Χανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Χανίων που έγινε δια ζώσης το μεσημέρι της Τετάρτης. Αφορμή ήταν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας μουσικής και παράτασης ωραρίου σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και μια επιστολή πολίτη ο οποίος επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του και με την οποία «φωτογράφιζε» συγκεκριμένη επιχείρηση για παρανομίες και όχληση στους κατοίκους.

Η επιστολή, στην οποία γινόταν λόγος για καταστάσεις ανομίας,

για διωγμό των κατοίκων, ανυπαρξία ελέγχων αλλά και για πρακτικές εκβιασμών σε βάρος όποιων προχωρούν σε καταγγελίες, διαβάστηκε στο Σώμα από τον γραμματέα Πέτρο Ζησάκη. Ορισμένα μέλη του συμβουλίου αντέδρασαν λέγοντας πως εφόσον είναι ανυπόγραφη δεν έπρεπε να διαβαστεί ενώ το λόγο πήρε ο Νεκτάριος Τζομπανάκης που σε παρέμβασή του ανέφερε: «Η επιστολή είναι ανώνυμη αλλά θα την κάνω επώνυμη εγώ. Μπορεί να μην μένω εκεί αλλά είναι το γραφείο μου στην πιο υποβαθμισμένη και διαχρονικά εγκαταλειμμένη περιοχή της Σπλάντζιας εκεί στις πολυκατοικίες. Εκεί βλέπω τα πάντα. Εμπόριο ναρκωτικών, ναρκομανείς να λιποθυμούν, επιθέσεις σε ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν. Όσα λέει τα προσυπογράφω. Η απουσία των αρχών θα κάνει και τους τελευταίους κατοίκους να φύγουν» σημείωσε.

Τον λόγο πήραν αρκετά μέλη του συμβουλίου που εξέθεσαν προβληματισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά πόλη ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σημείωσε πως «αν δει κανείς την αναπτυξιακή δυναμική που έχουν αποκτήσει τα Χανιά, αντιλαμβάνεται πως αυτό θα συνεχιστεί. Πρέπει όμως να δούμε κατά πόσο αυτή η δυναμική είναι βιώσιμη. (…) Πώς παίρνει την απόφαση ένας επιχειρηματίας να δραστηριοποιηθεί σε μια περιοχή που απαγορεύεται η μουσική, απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα, είναι αρχαιολογική ζώνη; Γιατί ξέρει ότι τυπικά μπορεί να απαγορεύεται αλλά στην πράξη, επιτρέπεται».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην απουσία δημοτικής αστυνομίας, η οποία μετατοπίζει όλο το βάρος των ελέγχων και της επιτήρησης στην ΕΛ.ΑΣ.


Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα επιμέρους αιτήματα των καταστημάτων με τα μέλη της κοινότητας να σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι παρότι συχνά βεβαιώνονται παραβάσεις από την αστυνομία, στη συνέχεια τα ίδια καταστήματα αθωώνονται στα δικαστήρια. Όπως εξήγησε η υποδιοικήτρια της τροχαίας κα Κίτσιου, αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν τα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία

Πάντως οι αιτήσεις των καταστημάτων που αφορούσαν τις οδούς Καλλεργών, Νταλιάνη αλλά και τον λιμενοβραχίονα εξετάστηκαν ατομικά ανά περίπτωση, ανάλογα με το αν υπήρχαν παραβάσεις και δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της εκάστοτε επιχείρησης.

Οι περισσότερες αποφάσεις ήταν απορριπτικές.

zarpanews.gr

The post Μια ανώνυμη επιστολή για την Παλιά Πόλη έφερε αναστάτωση στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα