ΝΟΧ: Ολοκληρώθηκαν τα 1α Βενιζέλεια τεχνικής κολύμβησης – Ποιοι αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα τα 1α Βενιζέλεια τεχνικής κολύμβησης που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων.

Αυτό μαρτυρούν οι εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώθηκαν από τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Συνολικά, μαζί με αυτό που σημειώθηκε το Σάββατο από τον Σωκράτη Ζέρντη, καταγράφηκαν εννέα όρια

Εθνικής ομάδας. Ανάμεσά τους μάλιστα ξεχωρίζουν και δύο από την Γεωργία Περάκη στα 50μ. και 100μ. διπλά πέδιλα.

Αναλυτικότερα, τα όρια που σημειώθηκαν στα 1α Βενιζέλεια είναι τα εξής:

• Ζέρντης Σωκράτης Παναγιώτης Γλαύκος Περιστερίου 50μ. άπνοη 15.73

• Παναγιωτίδης Γεώργιος ΚΟ Καλαμαριάς 50μ. επιφάνεια 15.76

• Παναγιωτίδης Γεώργιος ΚΟ Καλαμαριάς 100μ. επιφάνεια 35.66

• Ηλιάκη Μαρία Γλαύκος Περιστερίου 50μ. επιφάνεια 18.89

• Ηλιάκη Μαρία Γλαύκος Περιστερίου 100μ. επιφάνεια 41.61

• Περάκη Γεωργία ΝΟ Χανίων 50μ. διπλά πέδιλα 22.84

• Περάκη Γεωργία ΝΟ Χανίων 100μ. διπλά πέδιλα 49.77

• Παντελόγλου Λυδία Νίκη Βόλου 50μ. διπλά πέδιλα 22.81

• Καραβίτση Αθανασία Νίκη Βόλου 400μ. επιφάνεια 3:19.61

Στις δηλώσεις που παραχώρησαν δύο από τους αθλητές που έπιασαν τα όρια, ο Γιώργος Παναγιωτίδης και η Μαρία Ηλιάκη σημείωσαν τα εξής:

«Είναι ένα όνειρο ζωής για μένα ότι έπιασα τα όρια γιατί από πολύ μικρός έβλεπα τους μεγαλύτερους αθλητές να κολυμπούν και ήθελα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο», είπε ο Παναγιωτίδης. «Πέρσι πήγα στα World Games, αλλά φέτος είμαι και επίσημα με όριο Εθνικής ομάδας. Η διοργάνωση μου άρεσε πάρα πολύ, το πρόγραμμα κύλησε ομαλά. Οσο για το άθλημα, τι να πω… Για μένα είναι το πιο ωραίο αίσθημα αυτή η ταχύτητα, είναι κάτι το ανεπανάληπτο και αυτό είναι που με τράβηξε».

Και η Ηλιάκη: «Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να πιάσω τα δύο όρια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, αλλά και την Ομοσπονδία για το ότι έγιναν αυτοί οι αγώνες. Ηταν πολύ ωραίοι, πολύ οργανωμένοι και θα ήθελα πολύ να ξαναβρεθώ για ν’ αγωνιστώ εδώ».

Η διοργάνωση ανέδειξε ως κορυφαίους αθλητές τον Ούγγρο, Νάντορ Κις και την Αθανασία Καραβίτση της Νίκης Βόλου.

Η διοργάνωση κύλησε εξαιρετικά, απόδειξη τα καλά λόγια που απέσπασε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Καλαϊτζογλίδη, αλλά και τον πρόεδρο της επιτροπής τεχνικής κολύμβησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τεχνικό διευθυντή της ΚΟΕ, Αλέξανδρο Ξιάρχο.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις των αθλητών μας, καθώς υπήρξαν αρκετά όρια ενώ πάρα πολλοί ακόμη αθλητές τα πλησίασαν. Αυτό αφήνει υποσχέσεις και αναμένουμε πλέον τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης Εθνικών ομάδων που είναι το ΟΠΕΝ πρωτάθλημα που θα γίνει το Μάιο στο Βόλο», σημείωσε ο κ. Καλαϊτζογλίδης για να ολοκληρώσει: «Το επίπεδο της διοργάνωσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ήταν πάρα πολύ καλό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων και σε όλους όσοι βοήθησαν γι’ αυτή την πολύ καλή διοργάνωση».

Από την πλευρά του ο κ. Ξιάρχος δήλωσε τα εξής: «Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να διοργανώνει αγώνες που βοηθάνε τους αθλητές να πετυχαίνουν καλές επιδόσεις και πάντα διακρίνεται για την φιλοξενία του. Εύχομαι πολύ σύντομα να πάρουν όλα το δρόμο τους και ν’ αποκτήσει ένα ανακατασκευασμένο κολυμβητήριο για να μπορέσουμε να φέρνουμε στα Χανιά ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις».

Τέλος, ο Ναυτικός Ομιλος είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των αγώνων να βραβεύσει την Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστώντας την για την συνδρομή της στην επιτυχή διεξαγωγή τους.

The post ΝΟΧ: Ολοκληρώθηκαν τα 1α Βενιζέλεια τεχνικής κολύμβησης – Ποιοι αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα