Νοσοκομείο Χανίων, πολεοδομία και μαρίνα στη Νεα Χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Τι συζήτησαν

Δύο επερωτήσεις κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης ο σύμβουλος της παράταξης “Η Κρήτη Μπροστά”, Λευτέρης Κοπάσης.

Ο κ. Κοπάσης ρώτησε αν η Περιφέρεια Κρήτης προτίθεται να συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, στην επίλυση των προβλημάτων του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων. Επίσης, ρώτησε αν η Περιφέρεια σκοπεύει να συνδράμει στη στελέχωση της υπηρεσίας δόμησης στα Χανιά.

Ακόμα,

ζήτησε απάντηση, αν η Περιφέρεια θα συνδράμει τον δήμο Χανίων στην εκτέλεση μελέτης που θα δείξει την καταλληλότερη θέση για τη δημιουργία μαρίνας, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε.

Καθώς ο Σταύρος Αρναουτάκης απουσίαζε, απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής:

“Η Πολεοδομία πράγματι καθυστερεί πολύ τα έργα. Είχαμε προτείνει να προσλάβει ο δήμος Χανίων μηχανικούς μέσω του Δαίδαλου, της αναπτυξιακής εταιρίας, αλλά δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να ανεβούν οι αμοιβές για να έρθουν έμπειροι μηχανικοί. Και σήμερα, εξ όσων ξέρω, δεν έχει έρθει κανείς”.

Ο κ. Κοπάσης ανταπάντησε ότι αν είχαν γίνει κινήσεις νωρίτερα, θα μπορούσαν να είχαν ήδη εκπαιδευτεί όσοι θα είχαν προσληφθεί.

Όσο για το νοσοκομείο Χανίων, ο κ. Καλογερής ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει προσλήψεις προσωπικού:

“Στο νοσοκομείο Χανίων δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες, υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εμείς βάλαμε το πρόβλημα στον κ. Πλεύρη και του είπαμε ότι δεν πρέπει να οχυρώνεται πίσω από άγονες προκηρύξεις. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Αναβαθμίζουμε επίσης 14 κέντρα υγείας. Δεν μπορούμε όμως να μπούμε στον τομέα του προσωπικού στην Υγεία, δεν είναι δική μας αρμοδιότητα”.

Τέλος, για τη σχεδιαζόμενη μαρίνα στα Χανιά, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για την όποια πρόταση, αλλά οι αρμοδιότητές του περιορίζονται εκεί:

“Σε Σούδα, Καστέλι, Παλαιόχωρα προβλέπονται μαρίνες. Στα Χανιά έχουν συμφωνήσει το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Χανίων στη θέση που θα γίνει, κάτω από το κολυμβητήριο. Θα παρουσιάσουν την πρόταση ο Δήμος Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο. Εμείς σαν περιφέρεια θα δούμε την πρόταση και θα γνωμοδοτήσουμε, τι άλλο να κάνουμε”.

zarpanews.gr

The post Νοσοκομείο Χανίων, πολεοδομία και μαρίνα στη Νεα Χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Τι συζήτησαν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοσοκομείο Χανίων, Νεα Χώρα, Περιφερειακό Συμβούλιο –,nosokomeio chanion, nea chora, perifereiako symvoulio –