Ο Κρητικός Διονύσης Σπανουδάκης που μάγεψε με τη φωνή του στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους

Μια μοναδική Ρεθυμνιώτικη παρουσία, αυτή του Διονύση Σπανουδάκη, απήλαυσε το κοινό στην τελευταία εκπομπή του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους στο ΟPEN με τίτλο “Ένα τραγούδι ακόμα”, με τον ίδιο να καταφέρνει να ξεχωρίσει, μαγεύοντας το κοινό με την όμορφη ερμηνεία του.

Σε ένα ντουέτο με την μοναδική Πέγκυ Ζήνα, η παρουσία του Διονύση Σπανουδάκη, ενός νέου τραγουδιστή υπήρξε μια όμορφη έκπληξη και επιβεβαίωσε πως ο ίδιος, όπως άλλωστε επισημαίνει, έχει ξεκινήσει τη δική του διαδρομή στο τραγούδι ακολουθώντας με επιτυχία το μονοπάτι που επέλεξε. Έμπνευσή του αλλά και ο άνθρωπος

που τον μύησε στα πρώτα του βήματα στη μουσική, ήταν ο αγαπημένος του παππούς Διονύσης. Ο Διονύσης Σπανουδάκης, τραγουδάει από πολύ μικρός, ενώ τα πρώτα του live ξεκίνησαν από την ηλικία των δεκαπέντε ετών. Παίζει κιθάρα και αγαπάει ιδιαίτερα το λαϊκό τραγούδι, επιλέγοντας παρά το νεαρό της ηλικίας του ένα απαιτητικό ρεπερτόριο. Ο ίδιος πλέον, φοιτητής στο Οικονομικό στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ιδιαίτερα δραστήριος, έχει έναν και μοναδικό στόχο που δεν είναι άλλος από το τραγούδι, μέσα από το οποίο εκφράζεται και δημιουργεί.

Ο Διονύσης Σπανουδάκης μίλησε στον ΤΕΑΜ FM για την πορεία του στο τραγούδι, την απόφαση να ασχοληθεί με αυτό, αλλά και τα πρώτα βήματα ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εμπειρία που είχε να τραγουδήσει με την Πέγκυ Ζήνα και να συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους.

Πως προέκυψε αυτή η συνάντηση, όπου σε είδαμε να εντυπωσιάζεις;

Ο κος Θεοφάνους έχει μια διαδικτυακή ομάδα μουσικών και τραγουδιστών στην οποία μας βοηθάει με συμβουλές, ασκήσεις και μας δίνει σημαντικά εφόδια μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ξεκίνησα το καλοκαίρι για να βοηθηθώ και μας ανακοίνωσε ότι το χειμώνα θα κάνει μια εκπομπή στην οποία θα φέρνει έναν διακεκριμένο καλλιτέχνη και έναν μαθητή από εμάς. Ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου είπαν ότι είμαστε από την εκπομπή Ένα τραγούδι ακόμα και την Πέμπτη έχουμε γύρισμα. Πήγα για το γύρισμα και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Θεωρώ ότι άξιζε.

Τραγούδησες μαζί με τη Πέγκυ Ζήνα , μια πολύ γνωστή και ωραία φωνή, με μια μεγάλη διαδρομή μέχρι σήμερα στο Ελληνικό τραγούδι. Πως ένιωσες;

Μου κόπηκαν τα πόδια. Με το που ήρθε η κα Ζήνα δίπλα μου έτρεμα. Ήρθε όμως, μου έπιασε το χέρι, μου είπε να μην αγχώνομαι οπότε χαλάρωσα. Με βοήθησε ψυχολογικά με τις συμβουλές της, σίγουρα όμως υπήρχε το άγχος.

Πως προέκυψε το τραγούδι στη ζωή σου;

Από πολύ μικρός. Ο παππούς μου τραγουδούσε και μου είχε βάλει το μικρόβιο αυτό. Από παλιά με πήγαινε σε μαθήματα μουσικής. Στην αρχή δεν ήθελα, διότι τότε δεν ήμουν του λαϊκού. Άκουγα ξένα και σταδιακά το αγάπησα. Το να τραγουδήσω μου άρεσε πάντα, το να μελετήσω ήταν αυτό που δεν ήθελα. Θυμάμαι από μικρός στη γειτονιά που με τις ξαδέρφες μου και κάναμε συναυλίες στην αυλή της πολυκατοικίας με μικρές αφίσες. Άρχισα αργότερα να ασχολούμαι παραπάνω και να μελετάω κάθε μέρα όσο μπορώ. Ταυτόχρονα ξεκίνησα στα δεκαπέντε μου κάποια live σε ξενοδοχεία και τότε με βοήθησαν πολύ και οι φίλοι του παππού να ξεκινήσω. Σταδιακά πήρα το πρώτο μου μεροκάματο και συνέχισα.

Αλλιώς είναι να τραγουδάς όμως σε ένα ξενοδοχείο ή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας και άλλο να σου πουν μια μέρα βγες μπροστά σε μεγάλο κοινό…

Ακόμα και τώρα μέχρι να πω δύο τρία τραγούδια , είμαι πάλι αγχωμένος. Ακόμη περισσότερο τα πρώτα χρόνια. Είναι καλό όμως το ότι ξεκίνησα νωρίς, από πολύ μικρός. Μου έφευγε σταδιακά το άγχος και μέχρι να ξεκινήσω κάτι πιο σοβαρό είχε φύγει δηλαδή το πολύ άγχος.

Τώρα είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, στο Οικονομικό στο Ρέθυμνο, εργάζεσαι και τραγουδάς. Πως βλέπεις το τραγούδι; Βλέπεις προοπτική ή το βλέπεις σαν χόμπι;

Ξεκίνησε σαν χόμπι στην αρχή αλλά το βλέπω σαν βασικό στόχο και πάω προς τα εκεί βήμα βήμα. Κάνω και τις σπουδές μου, γιατί πάντα χρειάζεται ένα πτυχίο και πολύ περισσότερο για να ανοίξει το μυαλό, να μάθουμε παραπάνω πράγματα. Το βασικό μου μέλημα είναι όμως το τραγούδι.

Οι εποχές έχουν αλλάξει βέβαια, όπως και το τι σημαίνει επιτυχία ή το πως μπορεί κανείς να βρει την ευκαιρία σήμερα. Η συνεργασία με τον Γιώργος Θεοφάνους σου δίνει δυνατότητες;

Δεν σου εγγυάται κάτι μεγάλο, αλλά σίγουρα σου δίνει ένα χέρι βοηθείας για να σε ακούσει περισσότερος κόσμος, μια εταιρία ή ένας επαγγελματίας. Από το βήμα αυτό που μας έδωσε ο κος Γιώργος, μας έδωσε τη δυνατότητα να ακουστούμε περισσότερο. Το έχει δώσει σε πολλά παιδιά το βήμα αυτό και είναι προς τιμήν του, ότι βοηθάει τους νέους. Είναι ένα βήμα και αυτό γιατί πλέον το μόνο μας εφόδιο να ακουστούμε παραπάνω είναι το διαδίκτυο.

Βγαίνουν πολύ περισσότεροι νέοι τραγουδιστές σήμερα, τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα σε σχέση με παλαιότερα είναι ίσως και πιο εφήμερα. Σε τρομάζει αυτό;

Εγώ κοιτάω τον στόχο μου. Έχω τη δική μου διαδρομή και το μονοπάτι που θέλω να ακολουθήσω και κοιτάζω αυτό. Σίγουρα είναι ένα φαινόμενο της εποχής, ότι έχουν γίνει πολλοί τραγουδιστές, ωστόσο μένω στο στόχο μου και κατευθύνομαι προς τα εκεί προσωπικά. Και όσο πιο κοντά μπορώ να φτάσω… Κατευθύνομαι στο λαϊκό και στο Ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτό μου αρέσει. Το λαϊκό τραγούδι δεν φεύγει, όλοι ακούμε λαϊκά τραγούδια και είναι κομμάτι από την κουλτούρα μας. Όλες οι νέες γενιές μέχρι μια ηλικία δεν θέλουν καθόλου το λαϊκό , το αγαπάμε μετά την ενηλικίωση όταν πηγαίνουμε πλέον φοιτητές. Από τη δισκογραφία έχει χαθεί και τα τελευταία χρόνια μόνο βλέπουμε να επανέρχεται σταδιακά.

goodnet.gr

The post Ο Κρητικός Διονύσης Σπανουδάκης που μάγεψε με τη φωνή του στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρητικός Διονύσης Σπανουδάκης, Γιώργου Θεοφάνους,kritikos dionysis spanoudakis, giorgou theofanous