Οι «έξυπνες πόλεις» αλλάζουν τους Δήμους της Κρήτης: Photos + Videos από την επίσκεψη Πιερρακάκη στα Χανιά

Δεκαεννέα εκατομμύρια ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων και της Περιφέρειας έχει διαθέσει στην Κρήτη το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, όπως έκανε γνωστό σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ το πρόγραμμα σήμερα εισέρχεται στην β’ φάση που αφορά χρηματοδοτήσεις και σε μικρότερους δήμους.

Αυτό προέκυψε από την σημερινή παρουσία του κ. Πιερρακάκη στα Χανιά

όπου είχε σειρά συναντήσεων με επίκεντρο φορείς της αυτοδιοίκησης.

Στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο κ. Πιερρακάκης, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη, Κισσάμου Γιώργο Μυλωνάκη, Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, του ΤΕΕ τΔκ Παντελή Πετσετάκη του Εμπορικού Συλλόγου Δώρα Κυριακάκη και της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλη Γιαννούλη.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην πλήρη χρηματοδότηση της αναμόρφωσης των ΚΕΠ σε όλους τους δήμους και την κάλυψη του κόστους wifi σε όλες τις πλατείες της χώρας δεν έχουν wifi.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Καλογερής, σημείωσε πως ο κ. Πιερρακάκης κατάφερε να μετατρέψει την κρίση του κορονοϊού σε ευκαιρία, σε πάρα πολλούς τομείς. Το πεδίο είναι ανεξάντλητο.


Για μια ψηφιακή επανάσταση έκανε λόγο ο Βασίλης Διγαλάκης, σημειώνοντας ότι αυτό οδηγεί σε ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη ενώ ενισχύει και την διαφάνεια.

Ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε και το δημαρχείο Χανίων και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Δείτε τί δήλωσαν οι δύο άνδρες:

The post Οι «έξυπνες πόλεις» αλλάζουν τους Δήμους της Κρήτης: Photos + Videos από την επίσκεψη Πιερρακάκη στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα