“Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων για επισκεπτήρια, εμβολιασμούς, νοσηλείες, αναστολές

Εκμεταλλεύονται την ύφεση των νοσηλειών για να «δώσουν ανάσα» σε κλινικές και χειρουργεία αλλά και να προετοιμαστούν ενόψει μιας πιθανής αναζωπύρωσης της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ παραμένουν τα πολύ αυστηρά μέτρα για το επισκεπτήριο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας μίλησε χθες στο Zarpa Radio 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, για την εικόνα της πανδημίας αυτή τη στιγμή, τις αναστολές εργαζομένων, την πορεία των εμβολιασμών και τους κανόνες επισκεπτηρίου.

Για τα επισκεπτήρια

«Οι

καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» ανέφερε ο κ. Μπέας, υπενθυμίζοντας τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν για το επισκεπτήριο: «Δεν μπαίνει κανείς για επισκεπτήριο χωρίς αρνητικό τεστ. Εάν είναι ανεμβολίαστος θέλει PCR (μοριακό) τεστ και αν είναι εμβολιασμένος θέλει rapid τεστ.

Έχουμε να κάνουμε με ασθενείς, με ανοσοκατεσταλμενους, άρα τα πρωτόκολλα πρέπει να είναι αυστηρά και απαιτούμε σεβασμό των πρωτοκόλλων αυτών. Δεν το κάνουμε επειδή έτσι μας αρέσει, το κάνουμε για να πραστατεύσουμε τους ασθενείς  μας και το προσωπικό μας. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις χαμηλή νοσηρότητα στο προσωπικό» τόνισε και προσέθεσε πως:

«Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στην Κρήτη, με συγγένειες και το πως αυτές οι επισκέψεις εκλαμβάνονται ως ειλικρινείς ενδείξεις αγάπης και ενδιαφέροντος αλλά πάνω απ’ όλα υγεία!».

19 νοσηλείες για κορονοϊό

Όπως ανέφερε, «αυτή τη στιγμή η κάθε κλινική έχει επιστρέψει στον χώρο της και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης. Και η ορθοπεδική είναι στους χώρους της και η α’ χειρουργική δεν είναι μαζί πλέον με την β’, οπότε δίνεται έτσι μια ανάσα στις κλινικές»

προσθέτοντας ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει υπερ-πληρότητα τόσο στην ορθοπεδική όσο και στις χειρουργικές.

Στις κλινικές covid, οι οποίες έχουν μειώσει την δυναμικότητά τους στο μισό δηλαδή από 72 σε 36 κλίνες, νοσηλεύονται σήμερα 19 ασθενείς ενώ άδεια από ασθενείς είναι η ΜΕΘ covid.

Για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Ως προς το πρόβλημα που δημιουργείται από τις αναστολές των ανεμβολίαστων εργαζομένων: «Έχουν ζητηθεί 30 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, 18 Δ.Ε. και 12 Τ.Ε. Από τους 18 έχουν αναλάβει οι 11 ενώ από τους 12 δεν έχει βρεθεί κανείς γιατί όλοι οι νοσηλευτές έχουν απορροφηθεί από τα Νοσοκομεία και υπάρχει πρόβλημα και στο εθνικό σύστημα υγείας και στον ιδιωτικό τομέα» εξήγησε ο κ. Μπέας, προσθέτοντας όμως ότι «Από τον Μάρτιο 2020 είχαν προσληφθεί 104 νοσηλευτές, από τους οποίους πάνω από 60  Τ.Ε.  οπότε οι αναστολές είναι στο 1/3 του αριθμού αυτού και αν πάμε 2 χρόνια πίσω, το νοσοκομείο έχει περισσότερο προσωπικό».

«Το Νοσοκομείο δουλεύει. Καλό θα ήταν να έχουμε το προσωπικό που είναι σε αναστολή. Είμαστε όλοι εδώ να τους υποδεχτούμε και να τους υποστηρίξουμε ώστε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους» τόνισε, απευθυνόμενους στους εργαζομένους αυτούς.

Για την εξέλιξη της πανδημίας

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μπέας, «Πέρυσι τον χειμώνα όταν ο κορονοϊός σάρωνε την υπόλοιπη χώρα, εμείς δεν είχαμε ασθενείς στις covid κλινικές.

Αμέσως μετά την Τσικνοπέμπτη άρχισε να αυξάνει με αποκορύφωμα τον Απρίλιο και ειδικότερα την Μ. Παρασκευή που φτάσαμε στις 51 νοσηλείες. Έπειτα ξεκίνησε η αποκλιμάκωση Μάιο και Ιούνιο για να αρχίσει νέα έξαρση από τα μέσα Ιουλίου με κορύφωση στις 18 Αυγούστου όπου πλέον σπάσαμε το ρεκόρ και είχαμε 72 νοσηλείες» ανέφερε, εξηγώντας ότι εκείνο το διάστημα παρατηρήθηκε η εμφάνιση από την Κρήτη της μετάλλαξης Δ, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στασιμότητα στους εμβολιασμούς

Ο κ. Μπέας επιβεβαίωσε την εικόνα στασιμότητας που καταγράφεται στο μέτωπο των εμβολιασμών:

«Υπάρχει μια στασιμότητα. Το καλό είναι ότι στο νομό μας είμαστε ψηλά στο κομμάτι των εμβολιασμών, κοντά στο 65%. Στο εμβολιαστικό κέντρο ενώ κάναμε περίπου 270 Pfizer την ημέρα, τώρα είμαστε σχεδόν στα μισά. Ως εμβολιαστικό κέντρο έχουμε ξεπεράσει τους 50.000 εμβολιασμούς. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι προσέτρεξε ο κόσμος και νέα παιδιά, μικροί μαθητές. Και τώρα κάνουμε κυρίως τρίτες δόσεις, οι οποίες αφορούν υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανοσοκατεσταλμένους και εργαζόμενους στην υγεία»

zarpanews.gr

The post “Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων για επισκεπτήρια, εμβολιασμούς, νοσηλείες, αναστολές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα