Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα: «Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατα την διάρκεια της ενημέρωσης μίλησε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για την οποία είπε ότι δεν ήταν σε γνώση ούτε του πρωθυπουργού ούτε κάποιου άλλου συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως εργαλειοποιεί την επιστήμη για να τη «φέρει στα μέτρα του».

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι οι επιστημονικές έρευνες δεν πρέπει να ευτελίζονται για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων και ότι «Ο κ. Τσίπρας

κανιβαλίζει μια επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα. Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται με τρόπο χυδαίο και ευτελή τον φόβο για την πανδημία».

Επιπλέον, τόνισε πως:

Δεν είχε γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη μελέτη πριν την επίσημη παρουσίασή της. Δεν ήταν σε γνώση του. Δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν του συνεργάτη.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτός ο τρόπος μεταφοράς τους σε ΜΕΘ. Προφανώς εντός ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση, ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο

Σκόπιμα, με τρόπο χυδαίο και ευτελή ο κ. Τσίπρας επικεντρώνει στο θέμα των ΜΕΘ. Ο κόσμος γνωρίζει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας. Σημαντικότερο όμως είναι πώς δεν θα φτάνει ο κόσμος στις ΜΕΘ. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις, και αυτό γίνεται όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς. Ας δούμε τι έκαναν για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης όσοι μας δείχνουν τώρα με το δάχτυλο.

Οι θάνατοι είναι και αντανάκλαση της ασύμμετρης και αντιεπιστημονικής στάσης του κ. Τσίπρα

Επίσης, σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις οποίες καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί ο κυβερνητικό εκπρόσωπος είπε ότι «Θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση κάποιος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη», ενώ πρόσθεσε ότι «Βλέπουμε χώρες με συστήματα υγείας πολύ πιο κραταιά από το ελληνικό, να δοκιμάζονται», τόνισε λέγοντας ότι τα συμπεράσματα της μελέτης είναι πολύ λογικά. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση μίλησε στους πολίτες με ειλικρίνεια, γι αυτό δώσαμε έμφαση στην ανάγκη του εμβολιασμού και κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προς την κατεύθυνση αυτή».

Έπειτα σχετικά με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκε η μελέτη αυτή τόνισε ότι «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε να εμπιστευτεί τους επιστήμονες και δεν θα βάλει ποτέ τους επιστήμονες στη μέση μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Σεβόμαστε τους επιστήμονες, ακολουθούμε τις εισηγήσεις τους και συνεχίζουμε την πολιτική μας με βάση τις εισηγήσεις αυτές».

The post Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα: «Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα