Οκτώ νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για το 2023

Επισκευές και συντηρήσεις υποδομών, βελτίωση οδοποιίας και τσιμεντοστρώσεις είναι προτεραιτότητα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για το 2023 που περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων στην δημοτική ενότητα Χανίων και περιαστικά.

Στην εισήγησή του, κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων, ενώ αναφέρθηκε στα έργα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα αλλά αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2023.

Ενδεικτικά,

στάθηκε «στο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, στο Κουμ Καπί που είναι σε φάση έγκρισης περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, το ανατολικό ανάχωμα που βρίσκεται σε τελική φάση αδειοδοτήσεων και το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΒΑΑ, Ανατολική Τάφρος, Βίλα Σβαρτς, Βίλα Πολογιώργη, τα Νεώρια, η πλακόστρωση στο ενετικό λιμάνι, η επέκταση του δημοτικού γηροκομείου, τα 30 οικοδομικά τετράγωνα πέριξ του ΚΤΕΛ, το ποδηλατοδρόμιο» ενώ έκανε ειδική αναφορά στα έργα 30 εκ. ευρώ που θα έρθουν για έργα στα Χανιά μέσω των ΒΑΑ.

«Πολλά έργα που υπήρχαν ως νέα έργα το 2022, τώρα βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν. Θα περιμέναμε να υπάρχουν ως συνεχιζόμενα» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης από την παράταξη Παπαδογιάννη, σημειώνοντας ότι θα περιμένουν νεώτερο διορθωμένο πρόγραμμα.

Αναποτελεσματικότητα στην απορρόφηση πόρων για την υλοποίηση των έργων, διαπίστωσε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης :  « Η δημοτική αρχή δεν κρίνεται από το εάν παρουσιάζει μεγάλο πρόγραμμα έργων αλλά από το κατά πόσο καταφέρνει να υλοποιήσει το πρόγραμμα που καταθέτει. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που κάναμε στα χρήματα που έχουν απορροφηθεί, η απορρόφηση φαίνεται σε ποσοστό κάτω του 10%. Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει έργα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν υλοποιείται» τόνισε.

«Πολλά από τα νέα έργα δεν είναι στην πραγματικότητα νέα καθώς εμφανίζονται και στα προηγούμενα τεχνικά προγράμματα» ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Βάμβουκας: «Το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου είχε παραχωρηθεί. Οι ιταλικοί στρατώνες, ήταν δική μου ιδέα. Στο Κουμ Καπί εμείς προετοιμάσαμε τις μελέτες» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Από τη μεριά του ο κ. Σαρρής, τόνισε πως πολλά από τα έργα «δεν είναι έργα βιτρίνας, αλλά έργα αναγκαία που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των ανθρώπων». «Αν ήμασταν στην θέση σας κύριε Δήμαρχε, θα είχαμε διαφορετικές προτεραιότητες. Ενώ δηλαδή δίνονται έμφαση σε αναστήλωση μνημείων, δεν βλέπουμε την ανάλογη στόχευση στην στήριξη δομών αλληλλεγγύης.

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Μπάμπης Λουτσέτης, σημείωσε: «Μύρισε προεκλογική περίοδος από την εισήγηση του Δημάρχου. Από την τοποθέτησή του, νομίζουμε πως ίσως ζούμε σε άλλη πόλη. Προσπαθεί να παρουσιαστεί μια κατάσταση ότι θα γίνει όλη η πόλη ένα εργοτάξιο, λες και οι Χανιώτες δεν ζουν σε αυτήν την πόλη και δεν ξέρουν τι από αυτά που ακούγονται γίνονται. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο εννιάμηνο ήταν 12,9%» τόνισε σημειώνοντας πως ο Δήμος προϋπολογίζει έργα που δεν έχει την δυνατότητα να κάνει.

Για ένα βαθειά ταξικό τεχνικό πρόγραμμα έκανε λόγο ο Σεραφείμ Ρίζος από την «Ανταρσία στα Χανιά» το οποίο είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου και της κερδοφορίας, μέσα στο οποίο καταπατούνται οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

zarpanews.gr

The post Οκτώ νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για το 2023 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα