Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισκέφθηκε τη Νεάπολη Λασιθίου – Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο ενός φιλοβασιλικού Κρητικού

Ένας φιλοβασιλικός Κρητικός, ο Μανόλης Ζερβάκης, μοιράστηκε στιγμές και καταστάσεις από την προσωπική του εμπειρία κοντά στην βασιλική οικογένεια, θέλοντας ο ίδιος όλα όσα ξέρει να καταγραφούν σαν ντοκουμέντα και να μείνουν στο ρου της ιστορίας, μιλώντας στο fonien.gr.

Ο ίδιος παρουσιάζει καρέ καρέ την σχέση της βασιλικής οικογένειας με την περιοχή του Μεραμπέλλου και δη της Νεάπολης. Περιγράφει με την δική του οπτική όλα όσα έγιναν πριν και μετά το δημοψήφισμα, μιλά

για το γεγονός ότι οι τεχνητές σχολές Νεάπολης, νυν ΕΠΑΛ, έγιναν με βασιλικό διάταγμα που υπέγραψε ο ίδιος ο Κωσταντίνος, την σημασία λειτουργία της οικοκυρικής σχολής στη Νεάπολη, νυν Παιδόπολη και όλα όσα προσέφερε η οικογένεια στον τόπο.

Από την δική του οπτική σχολίασε αρκετά από τα περιστατικά της τότε επικαιρότητας, με τον ίδιο και τους γονείς του να ζουν στην Αθήνα, είπε ότι από τα βασικότερα στοιχεία του πολιτεύματος είναι η βοήθεια στον συνάνθρωπο, απάντησε αν υπάρχει χώρος για την δημιουργία σήμερα ενός κόμματος φιλοβασιλικών και αναφέρθηκε στην προσωπική του συμμετοχή στα κοινά.

“Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι κουμουνιστές” είπε θέλοντας να δείξει ότι το σκεπτικό των φιλοβασιλικών δεν μένει στα στενά όρια των κομμάτων και του διχασμού, ίσα ίσα.

Κατέθεσε ακόμα ντοκουμέντα από την φιλοξενία της βασιλικής οικογένειας στη Νεάπολη όταν ο τέως ήταν και από την τελευταία του επίσκεψη το 2004.

Ο Μανώλης Ζερβάκηςστον κεντρικό δρόμο της Νεάπολης

Πηγή:fonien.gr

The post Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισκέφθηκε τη Νεάπολη Λασιθίου – Σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο ενός φιλοβασιλικού Κρητικού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, Κωνσταντίνος, Νεάπολη Λασιθίου – Σπάνιες, Κρητικού,otan, konstantinos, neapoli lasithiou – spanies, kritikou