Ουκρανία: Ο Πούτιν πήρε το «πράσινο φως» για χρήση του στρατού στο εξωτερικό – Για «εισβολή» μιλούν οι ΗΠΑ

Για «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει πλέον λόγο ο Λευκός Οίκος, αναφορικά με τις κινήσεις της να στείλει στρατεύματα στις αποσχισθείσες περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Την Τρίτη (22/2) ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προωθεί μια «εισβολή» στην Ουκρανία, αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα τα τελευταία 24ωρα.

Μολονότι οι ΗΠΑ απέφευγαν μέχρι πρότινος να χρησιμοποιήσουν

τον όρο αυτό, ο Λευκός Οίκος άλλαξε τη στάση του, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Τζον Φάινερ, να αναφέρει το εξής: «Θεωρούμε πως αυτό είναι η αρχή μιας εισβολής, της πρόσφατης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό είναι που συμβαίνει.

Άλλωστε η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία από το 2014, όταν προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας». Σημειώνεταιωστόσο, ότι άλλα μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν παραμένουν απρόθυμα να κάνουν αυτή τη διάκριση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Όλα αυτά, την ώρα που προαναγγέλλονται κυρώσεις κατά της Ρωσίας από ΕΕ, Βρετανία και ΗΠΑ. Μετά την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει επίσημα την ανεξαρτησία των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα που επεκτείνεται στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας το 2014. Ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ήδη κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρεις ολιγάρχες.

Οι βομβαρδισμοί, πάντως, έχουν ξαναρχίσει στην γραμμή επαφής μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και αυτονομιστικών δυνάμεων. Ο Φάινερ, προανήγγειλε επίσης την Τρίτη ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν «πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ.

Ο Πούτιν θα «βγάλει» τον στρατό εκτός Ρωσίας

Ραγδαίες οι εξελίξεις και από το Κρεμλίνο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από το ρωσικό κοινοβούλιο να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία της Ρωσικής Γερουσίας ήταν θετική και έδωσε στον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν τις εξουσίες να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκτός των ρωσικών συνόρων.

Ισχυρή παρουσία ρωσικού στρατού αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ- Διαψεύδει η Μόσχα

Μετά τη χθεσινή υπογραφή Πούτιν με… «άρωμα πολέμου» και τον Ρώσο Πρόεδρο να ζητά τη μεταφορά «ειρηνευτικών δυνάμεων» στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ , τα ουκρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για παρουσία 10.000 στρατιωτών στις επίμαχες περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Ωστόσο, η Μόσχα διαψεύδει τα όσα λέγονται, αναφέροντας ότι αυτό θα συμβεί από πλευράς της μόνον αν υπάρξει «απειλή».

Διάγγελμα Μπάιντεν για απάντηση στη ρωσική «εισβολή»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την ουκρανική κρίση με διάγγελμά του στις 21.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

ieidiseis.gr

The post Ουκρανία: Ο Πούτιν πήρε το «πράσινο φως» για χρήση του στρατού στο εξωτερικό – Για «εισβολή» μιλούν οι ΗΠΑ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Πούτιν, ΗΠΑ,oukrania, poutin, ipa