Παπαρδέλες με ντομάτα, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό και ψίχουλα από ντάκο

Φτιάχνουμε ένα νηστίσιμο κοκκινιστό πιάτο με παπαρδέλες, ντομάτα και σκόρδο

Υλικά

100 γρ. ντάκο1 κoυτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό1 κουτ. γλυκού ρίγανη1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια2 κουτ. σούπας κάππαρη1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη500 γρ. παπαρδέλες2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπλέντερ
ρίχνουμε τον ντάκο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.Χτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν καλά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Σε μεσαία κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια με το σκόρδο.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ελαφρώς προσθέτουμε την ντομάτα.Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέτουμε την κάππαρη μαζί με την πιπεριά τσίλι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄.Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Στραγγίζουμε καλά χωρίς να τις κρυώσουμε και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τα θρύμματα από τον ντάκο και σερβίρουμε αμέσως.

olivermagazine.gr

The post Παπαρδέλες με ντομάτα, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό και ψίχουλα από ντάκο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαρδέλες,papardeles