Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά

Συστατικά

800 γρ. χοιρινό, λαιμό2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη250 γρ. κρασί λευκόχυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι200 γρ. νερό1 κ.σ. ρίγανη, ξερή2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητέςφέτες λεμόνιρίγανη, φρέσκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

​​Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.Προσθέτουμε
το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

akispetretzikis.com

The post Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραδοσιακή,paradosiaki