Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες οφτές

Αυτό το κοτόπουλο, που ψήνεται στη γάστρα με μια μαρινάδα πλούσια σε μπαχαρικά και μυρωδικά, συνοδεύεται από πατάτες ψημένες στη λαδόκολλα και είναι νοστιμότατο.

Υλικά

Μερίδες: 4

1 1/2 κιλό χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες4 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα300 ml χυμός πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα από 1 πορτοκάλι1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα1 κουτ. σούπας θυμάρι2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο3
φύλλα δάφνης5 κόκκους μπαχάρι σε σκόνη1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

Για τις πατάτες

600 γρ. πατάτες χοντροκομμένες με τη φλούδα τουςελαιόλαδο1 κλωνάρι αποξηραμένο δεντρολίβανο1 σκελίδα σκόρδοΑλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μεταλλικό σκεύος ανακατεύουμε τον πελτέ με την πάπρικα, τη ματζουράνα, το θυμάρι και το σκόρδο για να γίνει μια μαρινάδα.Σε κεραμικό τηγάνι ροδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα καλύπτουμε στη συνέχεια με τη μαρινάδα, γυρίζοντάς τα να πάει παντού.Αλατίζουμε.Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα μαζί με τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα δάφνης, λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε φούρνο στους 170°C για περίπου 2 ώρες.Τυλίγουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και τη σκελίδα σκόρδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση περίπου ώρα.Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο το κοτόπουλο σε μερίδες μαζί με τις πατάτες και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

olivemagazine.gr

The post Πικάντικο χωριάτικο κοτόπουλο με άγρια βότανα στη γάστρα και πατάτες οφτές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα