Προσφορά για περισσότερα από 30 χρόνια στα σχολεία των Χανίων: Τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί – Όσα έζησαν, όσα θα θυμούνται για πάντα | Video + Photos

| Video + Photos

Τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα Δημοτικά Σχολεία του νομού για περισσότερα από 30 χρόνια και πλέον συνταξιοδοτήθηκαν, τίμησε το απόγευμα της Δευτέρας σε εκδήλωση ο ΣΕΠΕ.

Ιστορίες, εμπειρίες, νοσταλγία και αναμνήσεις γέμισε το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τον καθένα από τους αυνταξιούχους πια εκπαιδευτικούς να κρατούν ως παρακαταθήκη όλα

αυτά που βίωσαν αλλά και προσέφεραν στα σχολεία όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Πατεράκης, ο οποίος συνταξιοδοτήθκε το 2020, μετά από 36 χρόνια πορείας και προσφοράς στην εκπαίδευση θυμήθηκε τα πρώτα του χρόνια ως αναπληρωτής δάσκαλος στο Ηράκλειο, τότε που οι μετακινήσεις δεν ήταν εύκολες και χρειαζόταν να μετακινείται με το λεωφορείο, αλλά και τα πράγματα που ήταν πολύ διαφορετικά στον διορισμό αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονταν τα μαθήματα καθώς και οι τοποθετήσεις των δασκάλων στα σχολεία.

Με τη σειρά του ο Γιώργος Ασλάνης ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε φέτος μετά από 37 χρόνια πορείας, θυμάται περιστατικά που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στα σχολεία του νομού, ενώ έντονα έχουν μείνει χαραγμένα στην καρδιά του τα χρόνια που υπηρετούσε σε σχολεία της επαρχίας, και την υποδοχή που λάμβανε από τους μαθητές.

Ακόμα, ενθυμούμενους τους μαθητές, επισημαίνει πως θυμάται αρκετούς μαθητές, οι οποίοι μάλιστα ήταν αλλοδαποί και κατάφεραν να επιτύχουν σε σχολές, τιμώντας μάλιστα το ίδιο το σχολείο που τους έδωσε τα πρώτα εφόδια.

Τέλος, ως έμπειρος δίνει τη συμβουλή του στους νέους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως «ο νέος εκπαιδευτικός πρέπει να πετύχει τη σχέση μαθητή και δασκάλου η οποία είναι μοναδική».


zarpanews.gr

The post Προσφορά για περισσότερα από 30 χρόνια στα σχολεία των Χανίων: Τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί – Όσα έζησαν, όσα θα θυμούνται για πάντα | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα