Πρωτοσύγκελος Νικηφόρος Εικοσιδέκας: «Θα δώσουμε το οικόπεδο στον Δήμο Χανίων να το κάνει σχολείο, εφόσον το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει – Video

Εφόσον πέσουν οι τόνοι και το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει, τότε το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Κουνουπιδιανών και θα παραχωρήσει την χρήση του οικοπέδου στον Αγ. Ονούφριο στον Δήμο Χανίων για να το κάνει σχολείο και μάλιστα θα συνδράμει στο έργο του.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και  εφημέριος της Ενορίας Κουνουπιδιανών, Νικηφόρος Εικοσιδέκας μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά. 

«Είμαστε εδώ να δούμε σε νέα

βάση το πώς μπορούμε να συζητήσουμε για να γίνει σχολείο! Φυσικά και θέλω να γίνει σχολείο. Θα βοηθήσουμε τον Δήμο να το κάνει σχολείο εφόσον το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο. Εφόσον δεν είμαστε ανήθικοι και παράνομοι, εφόσον πέσουν οι τόνοι. Η Εκκλησία συγχωρεί.» τόνισε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι για να προχωρήσει το σχολείο σύμφωνα με την βούληση της διαθέτιδας για κοινωφελείς χρήσεις και με βάση τα όσα ορίζει το κληροδότημα, θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Αναφερόμενος στο χρονικό της υπόθεσης και την εμπλοκή που προέκυψε, τόνισε:

«Το 2018 το τότε εκκλησιαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση της κυριότητας αυτού του οικοπέδου προς τον Δήμο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πώς λειτουργεί το εκκλησιαστικό σύστημα: Κάθε απόφαση που παίρνεται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, δεν έχει κανένα κύρος αν δεν έχει την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβούλιο.

Η απόφαση δεν επικυρώθηκε: Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, είπε να πάρει ο Δήμος την παραχώρηση της χρήσης, όχι της κυριότητας. Ο Δήμος επέμεινε ότι θέλει την κυριότητα και όχι την χρήση.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο στέλνει πίσω την απόφαση και λέει στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και λέει αναθεωρήστε, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αφού δεν θέλετε την χρήση, δεν δίνουμε ούτε κυριότητα ούτε χρήση» ενώ όπως χαρακτηριστικά προσέθεσε: «Πρέπει να απαντήσουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε παράνομοι και ανήθικοι».


zarpanews.gr

The post Πρωτοσύγκελος Νικηφόρος Εικοσιδέκας: «Θα δώσουμε το οικόπεδο στον Δήμο Χανίων να το κάνει σχολείο, εφόσον το νομικό πλαίσιο το επιτρέπει – Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτοσύγκελος Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Δήμο Χανίων, – Video,protosygkelos nikiforos eikosidekas, dimo chanion, – Video