Ρολό κοτόπουλου και σαλάτα με πλιγούρι

Φτιάξτε το πιο νόστιμο χειροποίητο ρολό κοτόπουλου γεμιστό με τυρί, μπέικον και πιπεριά και δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

Για το ρολό

1,5 κιλό κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς κόκαλα3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή1 κ.γ. κάρι1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη2-3 κ.σ. ελαιόλαδοχυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι20 γρ. αλάτιπιπέρι150 γρ. ρεγκάτο100 γρ.
μπέικον, σε φέτες1 κόκκινη πιπεριά

Για τη σαλάτα

300 γρ. πλιγούρι, βρασμένο2-3 κ.σ. ελαιόλαδοχυμό λεμονιού, από ½ λεμόνιαλάτιπιπέρι3 φρέσκα κρεμμυδάκια1 ματσάκι μαϊντανό1 αγγούρι1 ντομάτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρολό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.Κόβουμε το τυρί σε φέτες και την πιπεριά σε λωρίδες, και τα αφήνουμε στην άκρη.Φοράμε γάντια, βάζουμε το κοτόπουλο στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστεί καλά.Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα με την πέτσα προς τα κάτω.Βρίσκουμε τα σημεία που είναι πιο χοντρό σε πάχος το κοτόπουλο. Συνήθως αυτό συμβαίνει στα 2 στήθη.Κόβουμε οριζόντια λεπτές φέτες από τα σημεία αυτα, ώστε να λεπτύνουν, και τις μεταφέρουμε στα πιο λεπτά σημεία, για να βγει το ρολό ομοιόμορφο.Απλώνουμε ξανά με τα χέρια την μαρινάδα σε όλο το κοτόπουλο.Τοποθετούμε το τυρί οριζόντια κατά μήκος στο κέντρο του κοτόπουλου, ώστε να δημιουργήσουμε μια ευθεία γραμμή.Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μπέικον και την πιπεριά.Με τη βοήθεια της λαδόκολλας γυρίζουμε το κοτόπουλο ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και να δημιουργήσουμε το ρολό.Δένουμε προαιρετικά το ρολό με σπάγκο, και στη συνέχεια τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί με σχάρα και το μεταφέρουμε στον φούρνο.Ψήνουμε για 1 ώρα στην πάνω σχάρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-45 λεπτά.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, και τα ρίχνουμε στο μπολ.Κόβουμε το αγγούρι σε στικς, αφαιρούμε το μαλακό μέρος με τα σπόρια, κόβουμε σε κυβάκια το εξωτερικό μέρος, και το προσθέτουμε στο μπολ.Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.Μεταφέρουμε το ρολό κοτόπουλου με μια τσιμπίδα σε ένα ξύλο κοπής.Αφαιρούμε τον σπάγκο, κόβουμε σε μερίδες και το μεταφέρουμε πάνω στη σαλάτα.

akispetretzikis.com

The post Ρολό κοτόπουλου και σαλάτα με πλιγούρι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα