Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα

Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το φουλ υγιεινό αβοκάντο είναι τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και θρεπτικό κυρίως γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

180 γρ. κινόα1 ώριμο αλλά σφιχτό αβοκάντο, σε φέτες ή σε κύβους125 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, αποψυγμένα1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη75 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμέναφύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το dressing αβοκάντο με βασιλικό

2 χούφτες φρέσκα φύλλα βασιλικού60 ml ε.π. ελαιόλαδο1/4
αβοκάντο2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνιαλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κινόα να βράσει με τον διπλάσιο όγκο της σε νερό.Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα την κινόα με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 10΄.Ρίχνουμε την κινόα σε μια σαλατιέρα.Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα σμέουρα, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα φουντούκια και τα φύλλα βασιλικού.

Dressing αβοκάντο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, δηλαδή τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Χτυπάμε καλά να πολτοποιηθούν, ρυθμίζοντας την ποσότητα των υγρών (νερό ή/και λάδι) σύμφωνα με την επιθυμητή συνοχή.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα αλατοπίπερο.Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.Γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα ή όχι) και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή κρύα από το ψυγείο.

olivemagazine.gr

The post Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και σμέουρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα