Σέβη Βολουδάκη: Τα Χανιά είναι πατρίδα μου – Θέλω να συνεχίσω το έργο του Μανούσου, πρέπει όμως κι εγώ να κάνω δουλειά | Video

| Video

Την πρώτη της ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε τη Δευτέρα στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά η Σέβη Βολουδάκη, χήρα του εκλιπόντος βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη και υποψήφια με τη ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της, η κα Βολουδάκη εξήγησε πώς βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο:

“Ήταν πρόταση του πρωθυπουργού και επιλογή του, δεν το είχα σκεφτεί εγώ η ίδια. Δεν

με έπεισε κατευθείαν, αλλά δεν δυσκολεύτηκε κιόλας. Τα πράγματα στη ζωή δεν σου χαρίζονται. Μπορεί να είμαι η σύζυγος του Μανούσου, θέλω να συνεχίσω το έργο του, να βαδίσω στα χνάρια του και τον δρόμο του, πρέπει όμως εγώ να κάνω δουλειά. Το ήθος και η απόλυτη αφοσίωση στους Χανιώτες ήταν χαρακτηριστικό του Μανούσου και δεν το διαπραγματεύομαι. Είμαι όμως η Σέβη, ο κόσμος θα με ψηφίσει για όσα δει από εμένα.

Είναι πατρίδα μου τα Χανιά και το είχα δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, όταν τίποτα δεν προμήνυε πως θα έρθουν έτσι τα πράγματα. Εδώ γέννησα και μεγάλωσα τα παιδιά μου. Το σπίτι μας είναι στα Δικαστήρια. Θα αγωνιστώ, θα τρέξω και ο κόσμος θα αποφασίσει”, ανέφερε.

Από την κα Βολουδάκη ζητήθηκε να περιγράψει εν συντομία τη δική της σταδιοδρομία, καθώς βρισκόταν για χρόνια στη σκιά του συζύγου της:

“Είμαι μητέρα τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη και της Δάφνης. Είναι 15, 14 και 9 χρονών. Έχω τελειώσει τη Νομική στο ΑΠΘ και έχω κάνει τρία μεταπτυχιακά και ένα διδκατορικό. Έχω διαβάσει πολύ, αλλά έχω δουλέψει ταυτόχρονα. Δούλευα και σπούδαζα. Έχω δουλέψει πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ξέρω πως πάρα πολλά πράγματα που δεν φανταζόμαστε, ξεκινάνε από τις Βρυξέλλες και μετά καλούμαστε εμείς να τα ενσωματώσουμε. Θεωρώ πως ένας βουλευτής πρέπει να ξέρει τα τοπικά θέματα, να έχει λόγο στην εθνική νομοθεσία και τέλος να έχει διεθνή παρουσία. “

Η υποψήφια βουλευτής ρωτήθηκε και αν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός την τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο για να μη χάσει τις ψήφους των Σφακίων και ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει σε μια τέτοια λογική από τον κ. Μητσοτάκη, περιμένει ωστόσο τη στήριξη των συνεπαρχιωτών της, για τους οποίους, όπως είπε, θα δώσει αγώνα.

Για το πώς βλέπει τη σχέση με τους συνυποψήφιούς της σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, η Σέβη Βολουδάκη δήλωσε:

“Ο αγώνας μας πρέπει να είναι πρώτα για μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Έχουμε κάνει στα Χανιά πράξη την ισότητα στο ψηφοδέλτιο, είμαστε τρεις-τρεις και όλες οι γυναίκες είμαστε ισχυρές και αξιόλογες. Ο καθένας μας θα δώσει τον αγώνα του, εγώ θα το κάνω όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και θεωρώ ότι και οι άλλοι το ίδιο θα κάνουν”.

Όσον αφορά ζητήματα πολιτικής στα Χανιά, η κα Βολουδάκη αναφέρθηκε σε αγροτικά θέματα, στον τουρισμό, ενώ κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ:

“Για τον ΒΟΑΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι υπήρχε έτοιμο σχέδιο χρηματοδότησης και μελέτη και δεν υπήρχε τίποτα. Με αποκλειστική συμβολή του πρωθυπουργού καταφέραμε να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους, ενώ δεν προβλεπόταν. Θεωρώ ότι αυτή την τετραετία ο ΒΟΑΚ θα προχωρήσει για να μη θρηνούμε άλλα θύματα.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης αντιμετωπίζονται όπως και εκείνοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει. Στα Χανιά ο αγρότης που πληρώνει ένα ποσό για να φέρει ζωοτροφές, να επιδοτείται το ίδιο με τον αγρότη της Θεσσαλίας.

Είμαστε μια πόλη που ο τουρισμός πάει πολύ καλά. Όμως χρειάζονται σωστές βάσεις, ώστε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας μια βιώσιμη ανάπτυξη”.

Τέλος, η υποψήφια της ΝΔ αναφέρθηκε και σε ζητήματα γενικότερης πολιτικής, υπερασπιζόμενη τις κυβερνητικές επιλογές στο μεταναστευτικό, το λεγόμενο επιτελικό κράτος και χαρακτηρίζοντας την υγεία και την παιδεία ως το στοίχημα της επόμενης τετραετίας:

“Χρόνια προσπαθούσαμε να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι τα σύνορά μας είναι και δικά τους σύνορα. Πείστηκαν όταν πήγαν με τον πρωθυπουργό στον Έβρο και πήγαμε να το χαλάσουμε τώρα λέγοντας ότι αυτό παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι να μην έχουμε κοινοτική χρηματοδότηση.

Το επιτελικό κράτος έχει στόχο να μπορεί να λειτουργεί το κράτος χωρίς να χρειάζεται να είναι στη θέση του ο υπουργός. Υπήρχε το φαινόμενο, να αλλάζει ο υπουργός και τότε σήκωναν υπολογιστές, αρχεία, έφευγαν και το υπουργείο για δύο μήνες δεν δούλευε. Εμείς όμως θέλουμε το κράτος να λειτουργεί. Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να συναλλάσσεται με το  δημόσιο χωρίς προβλήματα και να λαμβάνει τις υπηρεσίες που δικαιούται.

Η υγεία και η παιδεία θα είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας. Στην παιδεία, επειδή μας έτυχε ο κορονοϊός, έμειναν πίσω θέματα γιατί όλος ο μηχανισμός έπεσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά την αντιμετώπισε με επιτυχία”.



zarpanews.gr

The post Σέβη Βολουδάκη: Τα Χανιά είναι πατρίδα μου – Θέλω να συνεχίσω το έργο του Μανούσου, πρέπει όμως κι εγώ να κάνω δουλειά | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα