Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας

Ένα σαρακοστιανό γλυκό, με εξωτικά αρώματα και γεύση καρύδας, που θυμίζει το αγαπημένο μας γαλακτομπούρεκο.

Υλικά

1 λίτρο γάλα καρύδας150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη90 γρ. κορν φλάουρ80 ml νερό5-6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά120 ml αραβοσιτέλαιο

Για το σιρόπι

350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη200 ml νερό80 ml γλυκόζη

Διαδικασία

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνουμε στην άκρη εκτός φωτιάς να κρυώσει.Αδειάζουμε το γάλα καρύδας σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά.Σε ένα άλλο μπολ
ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με 80 ml νερό.Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα καρύδας, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ με το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη.Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. τοποθετούμε σταυρωτά τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα τη ζεστή κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα επίσης.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε για 2΄-3΄ και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

olivemagazine.gr

The post Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα