Σολομός με σάλτσα μυρωδικών

Αρωματίζουμε τον σολομό με τζίντζερ και τον γαρνίρουμε με μια γρήγορη σάλτσα μυρωδικών.

Υλικά

Μερίδες: 2

20 ml ελαιόλαδο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό μέρος, ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο2 φιλέτα ή φέτες σολομού (περίπου 200 γρ. το ένα)

Για τη σάλτσα μυρωδικών

φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμοφύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό έχουμε)χυμός από 1 λεμόνι ή λάιμ2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλατοπίπερο

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε σολομό με σάλτσα μυρωδικών, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή
φωτιά.Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.Με τρυπητή κουτάλα τα παίρνουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.Στο λάδι όπου σοτάραμε τα λαχανικά και σε μέτρια φωτιά «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι.Βάζουμε στο μούλτι φύλλα από τα μυρωδικά, το χυμό από λεμόνι ή λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σερβίρουμε τις φέτες σολομού πάνω στα τραγανά φρέσκα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.

gastronomos.gr

The post Σολομός με σάλτσα μυρωδικών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σολομός,solomos