Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι

Όταν σε ένα γιουβέτσι συνδυάζονται τα σουτζουκάκια με το σπιτικό χυλοπιτάκι, τότε δεν μπορεί παρά να έχουμε το τέλειο χουχουλιάρικο φαγητό. Από τη μυρωδιά και μόνο θα μας φτιάξει τη διάθεση!

Υλικά

250 γρ. χυλοπιτάκι400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερόΓια τα σουτζουκάκια]100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί150 ml κόκκινο κρασί500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες1/2 κουτ. γλυκού κύμινο20 ml ε.π. ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι30 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα

500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη30 ml ε.π. ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού βούτυρο100
ml κρασί1 κουτ. γλυκού ζάχαρη1 μικρό ξυλάκι κανέλα5 κόκκους μπαχάριαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί, το αφήνουμε για 10΄ να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στον φούρνο για 10΄ στους 200°C.

Βήμα 2
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά της για 10΄, αποσύρουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αμέσως περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας προσεκτικά δυο-τρεις φορές. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο ξερό ανθότυρο.

olivemagazine.gr

The post Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα