Στα Χανιά ο Πέτρος Πανάου – Εκδήλωση και παρουσίαση του νέου του βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο

Στα Χανιά θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο σπουδαίος επιστήμονας και συγγραφέας του διεθνή χώρου της παιδικής λογοτεχνίας Πέτρος Πανάου, ο οποίος το πρωί θα συναντήσει μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου.

Στις 8 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του. Πρόκειται για το πρώτο του λογοτεχνικό

βιβλίο, ένα νεανικό μυθιστόρημα με τίτλο «Επιχείρηση Λόγος – Το μυστήριο του κινητού». 

Θέμα του μυθιστορήματος είναι ένας μοναχικός και διστακτικός έφηβος που ζει με τον πατέρα του και προσπαθεί να αρθρώσει τον προσωπικό του λόγο. Ο δεκαπεντάχρονος Ρένος μεγαλώνει σ’ έναν κόσμο που καταδυναστεύεται από οικονομικά προβλήματα, δημαγωγία, ξενοφοβία και εξτρεμισμό. Σ’ έναν κόσμο όπου δεν έχει φωνή. Δεν έχει λόγο. Ακόμα και όταν κάποιος είναι πρόθυμος να τον ακούσει, η ντροπαλότητα και η κοινωνική του αμηχανία τον εμποδίζουν να εκφραστεί. Όσο αδέξιος είναι, όμως, στην προφορική επικοινωνία, τόσο δεξιοτέχνης είναι στον γραπτό λόγο. Αυτό το ταλέντο θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμο όταν κατά λάθος ανακαλύπτει μια μυστηριώδη συσκευή που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο… Με τη βοήθεια του «κινητού» αλλά και της Νάταλι, του εξαδέλφου της Ειρηναίου και της κυρίας Δέσπως θα προσπαθήσει να αποκτήσει επιτέλους λόγο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας με θέμα «Πώς και γιατί η αγάπη για το βιβλίο είναι ίδια με την αγάπη για το ποδόσφαιρο, τον κινηματογράφο και το παγωτό».

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά έχουν να ωφεληθούν από την συνάντηση με έναν συγγραφέα και ειδικό στα βιβλία για παιδιά και εφήβους. Είναι κοινή η αγωνία της ανάγνωσης βιβλίων στην εποχή κυριαρχίας της οθόνης και μάλιστα τώρα που εισάγεται στο σχολείο η μελέτη του εκτενούς αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου, του ολόκληρου λογοτεχνικού βιβλίου.

zarpanews.gr

The post Στα Χανιά ο Πέτρος Πανάου – Εκδήλωση και παρουσίαση του νέου του βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα