Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία νίκη και πρόκριση στους «8» του Australian Open 2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε, την Κυριακή (22/01), τον Γιάνικ Σίνερ με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Australian Open 2023 ύστερα από μια μεγάλη μάχη στην Rod Laver Arena.

Αρχικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα δύο, κάνοντας επίδειξη εκπληκτικής αποτελεσματικότητας, με το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης να αξιοποιεί και τις τρεις ευκαιρίες για break στα δύο πρώτα

σετ, ενώ ο Γιανίκ Σίνερ μπόρεσε να αξιοποιήσει μόνο τις δύο από τις επτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Eurosport, ο ρυθμός του Στέφανου Τσιτσιπά έπεσε στην αρχή του τρίτου σετ και ο Γιανίκ Σίνερ το εκμεταλλεύτηκε για να στείλει τον αγώνα σε τέταρτο σετ. Μάλιστα, ο αγώνας οδηγήθηκε και σε πέμπτο σετ. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιανίκ Σίνερ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την απόδοσή του στο πέμπτο γκέιμ και ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε το καθοριστικό break στο έκτο γκέιμ του τελευταίου σετ, σφραγίζοντας την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση.

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι η αναμέτρηση στα προημιτελικά με τον Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος – μέχρι στιγμής – έχει νικήσει τους Κάμερον Νόρι και Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ στον τρίτο και τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

ieidiseis.gr

The post Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία νίκη και πρόκριση στους «8» του Australian Open 2023 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα