Στον Δήμο Χανίων και επίσημα το κτήριο του παλιού ΙΚΑ: Θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα ανεγερθεί νέο | Video + Photos

| Video + Photos

Στον Δήμο Χανίων για τα επόμενα 73 χρόνια περνά και επίσημα το κτήριο του παλιού ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Νεάρχου και Σολωμού μετά την σημερινή υπογραφή από τον Δήμαρχο, της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του e-ΕΦΚΑ και του Δήμου.

Το κτήριο πρόκειται να κατεδαφιστεί και στην θέση του να ανεγερθεί νέο για την στέγαση των τεχνικών υπηρεσιών που θα απαλλάξει από τον Δήμο από ένα δυσβάσταχτο κόστος ενοικίου για τα γραφεία της Γρηγορίου Ε’.

Μετά την

σημερινή εξέλιξη, ικανοποιείται ένα χρόνια αίτημα του Δήμου ενώ η αξιοποίηση του ακινήτου με αυτόν τον τρόπο, εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο μεταστέγασης του Δημαρχείου στο κτήριο των ιταλικών στρατώνων.

Για μια παραχώρηση που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της καρδιάς της πόλης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφερόμενος σε εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους παραχώρησης.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευτύχης Δαμιανάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς «ένας κοινός στόχος των Χανιωτών επιτεύχθηκε κατά της Δημαρχίας αυτής ». «Πρόκειται για μια παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα για 20 χρόνια (…) να ξέρετε ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις και καταφέραμε να επιτύχουμε τους όρους αυτούς» σημείωσε.

zarpanews.gr

The post Στον Δήμο Χανίων και επίσημα το κτήριο του παλιού ΙΚΑ: Θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα ανεγερθεί νέο | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα