Στον δρόμο της Ουνέσκο τα Μινωικά Ανάκτορα: Κνωσσός, Φαιστός, Κυδωνία… – Τι είπε από τα Χανιά η Λίνα Μενδώνη | Video + Photos

Σχεδόν έτοιμος προς υποβολή είναι ο φάκελος υποψηφιότητας των έξι Μινωικών Ανακτόρων της Κρήτης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Όπως τόνισε από την Κίσαμο η Λίνα Μενδώνη, το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης εδώ και 3,5 χρόνια, δουλεύουν συστηματικά για την δημιουργία του φακέλου υποψηφιότητας, της σειριακής εγγραφής των έξι ανακτόρων της Μινωικής Κυδωνίας στον Κατάλογο Παγκόσμιας

Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ουνέσκο. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Υπολογίζω ότι νωρίς της άνοιξη ο φάκελος θα εξεταστεί από το ΚΑΣ ώστε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του και τον Σεπτέμβριο του 2023 ο φάκελος θα κατατεθεί επίσημα στην Ουνέσκο για αξιολόγηση» τόνισε η κα Μενδώνη.

Στη σχετική λίστα από τη χώρα μας έχουν συμπεριληφθεί από την Κρήτη από το έτος 2014 το οχυρό της Σπιναλόγκα, και τα Μινωϊκά ανάκτορα, του Μινωϊκού πολιτισμού στις περιοχές Κνωσσός, Φαιστός, Μάλλια, Ζάκρος, Κυδώνια.

zarpanews.gr

The post Στον δρόμο της Ουνέσκο τα Μινωικά Ανάκτορα: Κνωσσός, Φαιστός, Κυδωνία… – Τι είπε από τα Χανιά η Λίνα Μενδώνη | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα