Σύλλογος Δασκάλων: Η Κυβέρνηση προωθεί ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα στην εκπαίδευση

Για τα προβλήματα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της χώρας, τα ολοήμερα και τις απουσίες, τα κακογραμμένα βιβλία, των μαθηματικών της ιστορίας, αλλά και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μίλησαν μεταξύ άλλων τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μαριόλης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας, τόνισε: Η Κυβέρνηση προωθεί ένα δημοτικό σχολείο που λειτουργεί ενάντια σε κάθε στοιχειώδη παιδαγωγική λογική. Με το

προεδρικό διάταγμα που ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου, οι μετακινήσεις μαθητών λόγω της σύστασης τριμελούς επιτροπής που θα εφαρμοστεί από το Μάιο του 2018, θα φέρει περικοπές σε θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν και προβλήματα στους γονείς καθώς τα παιδιά τους θα πρέπει να φοιτήσουν στο σχολείο που θα υποδείξει η επιτροπή εφόσον το σχολείο της γειτονιάς τους είναι πλήρες».

Ακόμη ο κ. Μαριόλης, αναφέρθηκε και στα ολοήμερα και στην διαγραφή των μαθητών μετά από 15 απουσίες, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί λόγω του νέου προεδρικού διατάγματος. «Διαγραφή μαθητών από σχολεία σημαίνει αποδομή δημόσιας εκπαίδευσης. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κουρέψει το ολοήμερο σχολείο και μειώνοντας τους μαθητές, θα μειώσει και προσωπικό, άρα δεν θα κάνει προσλήψεις» πρόσθεσε ο κ. Μαριόλης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα