Τα Χανιωτάκια που ξεχώρισαν στο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα – Όλα τα ονόματα | Photos

Σε μία μεγάλη σκακιστική γιορτή εξελίχτηκε το Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ν. Χανίων! Μία εκδήλωση που σηματοδοτούσε την επανεκκίνηση του σκακιού στον τόπο μας και η οποία επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Πάνω από 180 μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγώνων και από νωρίς του Σαββάτου πλημμύρισαν το Πολύκεντρο Βουκολιών δείχνοντας τη διάθεσή τους να επανέρθουν στην κανονικότητα.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά και η Π.Ε. Χανίων.

Η εμπειρία των ανθρώπων

της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, σε συνδυασμό με την φιλοξενία που παρείχε ο Δήμος Πλατανιά, βοήθησαν έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Να τονίσουμε βέβαια τη σημαντική προσφορά της Προέδρου του ΝΠΔΔ κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη Πλοκαμάκη που με τη συνεχή της παρουσία βοήθησε όχι μόνο στο διοργανωτικό κομμάτι αλλά και στη ζεστή φιλοξενία που παρείχε ο Δήμος προσφέροντας πλούσια εδέσματα σε παίκτες και συνοδούς.

Στην τελετή λήξης ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης είχε μία πλούσια αναφορά στη σπουδαιότητα και τις θετικές επιδράσεις που έχει το σκάκι στην ανθρώπινη σκέψη, τονίζοντας παράλληλα την ενέργειες του Δήμου να εντάξει το σκάκι με οργανωμένα μαθήματα σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα. Μία προσπάθεια που γινόταν ανελλιπώς επί δέκα χρόνια και θα συνεχιστεί με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Φίλος και λάτρης του σκακιού ο Δήμαρχος από τα παιδικά του χρόνια προσκάλεσε μάλιστα σε σκακιστική μονομαχία τον Πρόεδρο της ΣΑΧ κ. Σπυριδάκη Γιάννη με έπαθλο την προσφορά των μαθημάτων προς το νεαρό κόσμο του Δήμου Πλατανιά!

Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κ. Γιάννης Σπυριδάκης ευχαρίστησε από την πλευρά του τους μαθητές για την παρουσία τους στους αγώνες αλλά και τους γονείς για τη μεγάλη προσπάθειά που κάνουν στο να προσφέρουν στα παιδιά τους δημιουργικούς διεξόδους. Στη συνέχεια εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει όλα τα χρόνια με τον Δήμο Πλατανιά τιμώντας με αναμνηστική πλακέτα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλανδράκη και την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα για την προσφορά τους στη διάδοση του Σκακιού στον τόπο μας.

Ευχαρίστησε επίσης τον ΑΟ ΚΥΔΩΝ και τον σύλλογο του Αποκόρωνα για τη βοήθεια που προσφέρανε για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αλλά και την Π.Ε. Χανίων που βρίσκεται πάντα κοντά της σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξε μεγάλη μαχητικότητα στις περισσότερες κατηγορίες και έντονο ενδιαφέρον μέχρι την ανάδειξη των νικητών. Πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο η μεγάλη προσέλευση παιδιών νηπίων αλλά και προνηπίων!

Να τονίσουμε ότι από αυτή τη διοργάνωση προκρίνονταν οι μαθητές που θα αγωνιστούν τόσο στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα όσο και στο Πανελλήνιο δίνοντας και ένα άλλο αγωνιστικό κίνητρο εκτός από τα έπαθλα.

Αναλυτικά τώρα οι νικητές ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Νήπια 1η Κουβεδάκη Ραφαέλλα (2ο Βαμβακόπουλο), 2η Μαυρίδη Μαριλία (30ο Χανίων), 3-6 η Μαρκουλάκη Μίρκα (Θεοδωροπούλου), Ζαμπετάκη Αναστασία (Στύλος), Πετρακάκη Ελένη (5ο Χανίων), Σταθέα Ίριδα (Θεοδωροπούλου). Στα αγόρια 1ος Μαυρίδης Ερμής (8ο Χανίων), 2ο & 1ο Προνήπιο Φραγκάκης Γιώργος (Playscool) 3-5ος Φωτεινάκης Γιώργος (Ζαβολάκια), Φατούρος Αργύρης (Θεοδωροπούλου), Πιαγκαλάκης Γιώργος (8ο Χανίων). 2-4ο Προνήπιο Τσαφαράκης Πέτρος (10ο Χανίων), Ανδρουλάκης Νίκος (10ο Χανίων), Διακάκης Συμεών (2ο Χανίων).

Στην Α’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Καψανάκης (Τσικαλαριά), 2ος ο Γιουβανίδης Νικόλαος (2ο Ν. Κυδωνίας), 3ος ο Σταυρουλάκης Χαράλαμπος (1ο Κουνουπιδιανών). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Δασκαλάκη Αμφιτρίτη (9ο Χανίων), 2η η Σόι Στεφανία (1ο Περιβολίων) και στην 3η θέση ισοβάθμησε η Γκριγκοριάν Άννα Μαρία (Νέα Κυδωνία) και η Τζατζιμάκη Μαρία (2ο Κουνουπιδιανών).

Στην Β’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Καλιγέρης (9ο Χανίων), 2ος ο Μάνος Ψαριανός (Βαμβακόπουλο), και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Κουβεδάκης Δημήτρης (17ο Χανίων), Διακάκης Άγγελος (10ο Χανίων) και Αντωνάκης Λυκούργος (10ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Όλγα Βολάνη (8ο Χανίων), 2η η Γεωργιάδη Βασιλική (Τσικαλαριά) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Φωτεινάκη Αργυρώ (8ο Χανίων), Μανιουδάκη Μαρία (Νιό Χωριό) και Καντεράκη Αντελίνα (8ο Χανίων). Πρωταθλητές Δήμου Πλατανιά ήταν ο Ανδρουλιδάκης Ιάσωνας (Βατόλακος) και Τζάφα Γιόν (Βουκολιές).

Στην Γ’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Ντενεκετζής Παρασκευάς (Στέρνες), 2ος ο Θεοδόσης Διακολουκάς (10ο Χανίων) και 3ος ο Ουζουνστεφανής Γιάννης (13ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Σόι Μελίνα (13ο Χανίων), 2η η Χαρτζουλάκη Έλενα (1ο Κισάμου) και 3η η Στημαδωράκη Ναταλία.

Στην Δ’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Λάτος Δημήτρης (3ο Χανίων), 2ος ο Χριστοδουλάκης Μιχαήλ (Βαμβακόπουλο) και 3ος ο Αριστείδης Μαρινάκης (11ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τσαφαράκη Κατερίνα (10ο Χανίων), 2η η Σέλμαν Κατζουράκη Σοφία (2ο Ν. Κυδωνίας) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Μανιουδάκη Ευθυμία (Νιο Χωριό) και Κατράνα Ελένη (Νιο Χωριό).

Στην Ε’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Γιώργος (8ο Χανίων), 2ος ο Τζατζιμάκης Θεόδωρος (2ο Κουνουπιδιανών) και 3ος ο Λάμπρος Χατζηδάκης (Νιο Χωριό). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Έλενα Ψαριανού (Βαμβακόπουλο), 2η η Ψαρουδάκη Εμμανουέλα (Κουρνά) και 3η η Ψαρουδάκη Ευαγγελία (Κουρνά). Πρωταθλητής Δήμου Πλατανιά ήταν ο Πρέντι Μάρκος (Βουκολιές).

Στην ΣΤ’ δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε ο Γιώργος Στράλης (5ο Χανίων), 2ος ο Σχετάκης Γιώργος (10ο Χανίων) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γκόγκας Παντελής και ο Ρίζος Δημήτρης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Βαρβάρα Θεοδωρογλάκη 2η η Σγουρού Τερψιχόρη και 3η η Παϊζη Μυρσίνη.

Στην Α’ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε η Χασουράκη Χρυσή (2ο Ελ. Βενιζέλου), 2η η Κλεοβούλου Σοφία (1ο Πειραματικό) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Ντουσάκη Χαρά (3ο Χανίων) και η Μανουσουδάκη Ελένη (3ο Χανίων). Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε ο Μάνος Μαυρίδης (Πειραματικό), 2ος ο Μπενάκης Γιάννης (6ο Χανίων) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γιάννης Δαβαρίας (Βάμου) και ο Κισσαμιτάκης Στράτος (Βάμου).

Στην Β’ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (7ο Χανίων), 2ος ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης (4ο Χανίων) και 3ος ο Σαμπάνης Αθανάσιος (2ο Χανίων). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Δαβαρία Αργυρώ ((Βάμου), 2η και 1η Δήμου Πλατανιά η Φωτεινίδη Ειρήνη (Βουκολιές) και 3η η Σκαράκη Γεωργία (Σούδας). 1ος Δήμου Πλατανιά ο Γιάννης Φωτεινίδης (Βουκολιές).

Στην Γ’ Γυμνασίου την 1η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Αλειφέρης (1ο Ελ. Βενιζέλου), 2ος ο Παναγιώτης Μπατσάκης (2ο Κισσάμου) και 3ος ο Δανιήλ Κονταδάκης (Μουσικό). 1ο κορίτσι αναδείχτηκε η Αντωνία Καραβιτάκη (2ο Χανίων). 1ος Δήμου Πλατανιά ο Ντουρουντάκης Φίλιππος (Βουκολιές).

Τέλος, στην κατηγορία Λυκείων την 1η θέση κατέκτησε ο Αγγελάκης Αλέξιος (Πλατανιά), 2ος ο Θάνος Μαυρίδης (2ο Χανίων) και 3ος ο Χασουράκης Εμμανουήλ (Ελ. Βενιζέλου). 1ο κορίτσι η Λουκάκη Χρυσούλα (2ο Χανίων).

zarpanews.gr

The post Τα Χανιωτάκια που ξεχώρισαν στο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα – Όλα τα ονόματα | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα