Τα πέντε σοβαρά λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου και πρέπει να σταματήσεις πριν τα 40

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχουν ξεπεταχθεί αρκετοί wannabe influencers του χρήματος στα social media, οι οποίοι θέλουν να σε πείσουν πως θα γίνεις εύκολα και γρήγορα πλούσιος, όμως, η αλήθεια είναι πως τα λεφτά δεν θα έρθουν ουρανοκατέβατα. Θέλει δουλειά, στόχο, υπομονή και προσήλωση, προκειμένου να καταφέρεις να χτίσεις ένα κεφάλαιο.

Κυρίως βέβαια θέλει να κάνεις σωστή διαχείριση των χρημάτων σου και να μην πέφτεις σε «παγίδες», που πέφτουμε οι περισσότεροι με το που πιάνουμε λεφτά στα χέρια μας. Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε σοβαρά

λάθη που κάνουμε συχνά και καλό θα ήταν να αποφύγεις.

Κάνεις συναισθηματικά έξοδα

Όταν λέμε «συναισθηματικά έξοδα» εννοούμε όλες εκείνες τις παρορμητικές αγορές που μπορεί να έχεις κάνει όταν είσαι στεναχωρημένος, αγχωμένος ή πιεσμένος. Κυρίως αφορούν πράγματα, τα οποία δεν είχες ποτέ πραγματικά ανάγκη, αλλά τα αγόρασες χωρίς να υπολογίσεις το κόστος τους.

Πώς να το διορθώσεις: Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που χρειάζεσαι και μην υποκύπτεις στον ενθουσιασμό της στιγμής. Όταν θέλεις όντως να αγοράσεις κάτι, τουλάχιστον κάντο να αξίζει.

Δανείζεις εύκολα χρήματα

Δεν είναι κακό να δανείζεις χρήματα σε έναν συγγενή ή σε έναν καλό φίλο όταν τα έχει πραγματικά ανάγκη. Όμως, καλό θα ήταν να είσαι από πριν σίγουρος πως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα στα επιστρέψει.

Πώς να το διορθώσεις: Αν πάρεις την απόφαση να δανείσεις ένα χρηματικό ποσό σε κάποιον, βεβαιώσου πως είναι μικρό και δεν θα επηρεάσει την δική σου οικονομική δυνατότητα.

Πληρώνεις πάντα εσύ

Οκ, το δέχομαι ότι είναι ωραίο να κερνάς κάποιους δικούς σου ανθρώπους. Αλλά συνέχεια; Αυτή η τακτική μπορεί να σε βγάλει εκτός badget στις πρώτες δέκα – δεκαπέντε μέρες του μήνα και μετά να τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Πώς να το διορθώσεις: Πάρε πρωτοβουλία κάποιες φορές και πλήρωσε, όμως, άσε και κάποιον άλλο να κάνει κίνηση κάποια στιγμή. Ή απλά μπορεί να πληρώνει ο καθένας τα δικά του.

Συγκρίνεις την οικονομική σου κατάσταση με αυτή των άλλων

Αυτό είναι ένα συχνό λάθος που κάνουν πολλοί. Τι νόημα έχει, όμως, να συγκρίνεις τα χρήματά σου με αυτά ενός φίλου ή ενός συναδέλφου σου; Μόνο άγχος και απογοήτευση θα σου δημιουργήσει αν για παράδειγμα δεις πως οι αποταμιεύσεις σου είναι μικρότερες.

Πώς να το διορθώσεις: Σκέψου τον εαυτό σου και τι είναι σημαντικό για σένα. Βάλε στόχους και βάλε στην άκρη όσα χρήματα πιστεύεις ότι μπορούν να φέρουν τη δική σου ευτυχία.

Ξοδεύεις όλο το μισθό σου

Το να ξέρεις ότι κάθε τέλος του μήνα θα έχεις ένα Χ ποσό στον λογαριασμό σου είναι καλό, αλλά όταν σπαταλάς όλα τα χρήματα που εισπράττεις, χωρίς να βάζεις ούτε 20 ευρώ στην άκρη, δεν γίνεται δουλειά.

Πώς να το διορθώσεις: Φτιάξε ένα πλάνο και φρόντισε να εξοικονομείς ακόμη και ένα ευρώ την ημέρα. Στο τέλος του χρόνου θα έχει μαζευτεί ένα σοβαρό ποσό.

Εξαρτάσαι από πιστωτικές κάρτες

Μια πιστωτική κάρτα μπορεί να σε σώσει σε κάποια στιγμή οικονομικής δυσκολίας, αλλά αν το παρακάνεις πιθανότατα θα σου γυρίσει μπούμερανγκ και στο τέλος δεν θα θυμάσαι πού και τι χρωστάς.

Πώς να το διορθώσεις: Φρόντισε να έχεις μία πιστωτική κάρτα, την οποία να ξεχρεώνεις σιγά σιγά. Βάλε στόχους και κάνε σωστό πλάνο.

gazzetta.gr

The post Τα πέντε σοβαρά λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου και πρέπει να σταματήσεις πριν τα 40 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα