Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε

Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.

Υλικά

800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάριΧυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλιΕ.π. ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,
το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο.Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό.Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.

olivermagazine.gr

The post Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα