Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη σύμβαση για τη Δημοτική Αγορά – Έφεση ασκεί ο δήμος Χανίων

Απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του Δήμου Χανίων με την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και η οικονομική επιτροπή του δήμου Χανίων την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε να ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης αυτής, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε πως υπάρχει κώλυμα στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης

μεταξύ του δήμου Χανίων και του αναδόχου της ανάπλασης, ωστόσο δεν αναφέρεται ποιοι ήταν οι λόγοι που το οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να ασκηθεί κατεπείγουσα προσφυγή εναντίον αυτής της απόφασης και επιφόρτισε τον δικηγόρο της νομικής υπηρεσίας, Μάρκο Περράκη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι δικαστήριο που ελέγχει όλες τις οικονομικές πράξεις των δημόσιων αρχών για το αν οι δαπάνες που προκαλούν είναι σύννομες ή όχι, με τους λόγους απόρριψης να κυμαίνονται από σοβαρούς και ουσιαστικούς ως και εντελώς τυπικούς.

Η προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

zarpanews.gr

The post Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη σύμβαση για τη Δημοτική Αγορά – Έφεση ασκεί ο δήμος Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα