Το Εργατικό Κέντρο για την δίωξη του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου Επισιτισμού Χανίων και με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στα Δικαστήρια στις 9 το πρωί.

Η ανακοίνωση:

«Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων μας από μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων με πρόσχημα διατάραξη της λειτουργίας του εστιατορίου και άλλες ανυπόστατες κατηγορίες.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του λαού. Αξιοποιούν όλους τους

αντεργατικούς και αντί-συνδικαλιστικούς νόμους που ψήφισαν η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλο το νομικό «οπλοστάσιο» που τους άφησαν «προίκα» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Απαιτούμε:

Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.
Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.

Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.

Δεν τρομάζουμε – δεν είμαστε μόνοι μας! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να δώσουμε μια δυνατή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε πίσω από το δίκιο της τάξης μας! Η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες της εργατικής τάξης για την ζωή και τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν στον γύψο, δεν απαγορεύονται, δεν καταστέλλονται. Αντίθετα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς…

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/12 ΣΤΙΣ 9.00 Π.Μ.
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!!!»

zarpanews.gr

The post Το Εργατικό Κέντρο για την δίωξη του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα