Το κόμπλεξ του Πούτιν: Φόρεσε παπούτσι με… τακούνι για να φτάσει τους φοιτητές

Εξαιρετικά προσεκτικός στο πώς να διαμορφώνει την εικόνα του φαίνεται πως είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν από τη μέρα που ανέβηκε στην εξουσία.

Τελευταίο περιστατικό που το αποδεικνύει μια συνάντησή του με φοιτητές στην οποία εθεάθη με παπούτσι με λίγο τακουνάκι προκειμένου ο 1,70 ύψους πρόεδρος να μην φαίνεται κοντύτερός τους.

Όπως παρατηρεί η Daily Mail δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος ρίχνει ιδιαίτερο βάρος για το πώς θα διαμορφώσει την εικόνα του.

Κατά καιρούς

τον έχουμε δει να εμφανίζεται πάνω σε άλογο χωρίς μπλούζα, να επιδεικνύει το ταλέντο του στο τζούντο και γενικά να προσπαθεί να είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στον φανταστικό χαρακτήρα του Σοβιετικού ήρωα Στίρλιτς – τον Ρώσο Τζέιμς Μποντ – σύμφωνα και με τον Αμερικανό ιστορικό Τίμοθι Σνάιντερ.

Putin wears high-heeled shoes while posing for pictures in Moscow https://t.co/ZdXTp2eWF2

Daily Mail Online (@MailOnline) January 26, 2023

Το 2015 η Express είχε μεταφέρει την πληροφορία από «πηγή» μέσα από το Κρεμλίνο η οποία υποστήριζε ότι κανείς δνε μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον Πούτιν στις επίσημες φωτογραφίες. «Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα κοντύτεροι, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός» ανέφερε η ίδια πηγή.

Έχει όμως κάποια εξήγηση η εμμονή του με το ύψος; Σίγουρα και έχει. Σύμφωνα με τον Economist σε ένα δημοσιεύμα του με τίτλο «Στην πολιτική το ύψος μετράει» αναφερόταν ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τους αντιπάλους τους.

ieidiseis.gr

The post Το κόμπλεξ του Πούτιν: Φόρεσε παπούτσι με… τακούνι για να φτάσει τους φοιτητές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα