Το Κρητικό κρασί ταξιδέυει εντός και εκτός συνόρων – Στα Χανιά η έκθεση “Οινοτικά” | Video + Photos

| Video + Photos

Επέστρεψε στα Χανιά μετά από απουσία τριών ετών λόγω της πανδημίας, η έκθεση Κρητικού Κρασιού “Οινοτικά” που διοργανώνουν οινοπαραγωγοί της Κρήτης, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 11 Μαρτίου και στις δύο ημέρες λειτουργίας της φιλοξένησε αρκετούς επισκέπτες, λάτρεις

του κρασιού και επαγγελματίες που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις περισσότερες από 350 ετικέτες με νέες και παλαιές εσοδείες από 36 Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.

«Καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε να επικοινωνήσουμε, τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Κρητικού αμπελώνα, εντός και εκτός συνόρων, σε οινόφιλους και επαγγελματίες», ανέφερε μιλώντας για την έκθεση, Έλλη Γκίκα, διευθύντρια του δικτύου οινοποιών Κρήτης.

Μάλιστα, η ίδια δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της που η έκθεση επέστρεψε μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω κορονοϊού, καθώς δίνεται η δυνατότητα, οι παραγωγοί να έρθουν σε άμεση επαφή με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες.

Στη συμμετοχή του κόσμου, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Ντουράκης, μέλος του δικτύου οινοποιών Κρήτης.  Μάλιστα, τόνισε πως ο κόσμος που επισκέφθηκε την έκθεση, φάνηκε να είναι ευχαριστημένος τόσο με την ποιότητα των κρασιών, όσο και με την τιμή τους.

Ακόμα, αναφέρθηκε πως ο ίδιος και η ομάδα του, κάθε χρόνο προσπαθούν να εμπλουτίζουν τα κρασιά τα οποία διαθέτουν, με νέους κωδικούς, κάτι όμως που θέλει αρκετή δουλειά αλλά και χρόνο, προκειμένου να φανεί το αποτέλεσμα.

«Η Κρήτη είναι μια περιοχή που δείχνει μια πολύ δυναμική παρουσία στα δρώμενα του κρασιού», τόνισε ο  Πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Κρήτης, ενώ όπως ανέφερε, τα “Οινοτικά” είναι πλέον μια έκθεση θεσμός, η οποία μάλιστα θα ταξιδέψει και στην Κύπρο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακόμα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην οινοποιία στο κομμάτι της ακρίβειας, λόγω και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και των ανατιμήσεων στις βοηθητικές ύλες, που ανάγκασαν τους παραγωγούς να αυξήσουν τις τιμές τους.

Παρ’ όλα αυτά όμως, ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται από τον τουρισμό, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι επισκέπτες του νησιού, να γνωρίσουν το Κρητικό κρασί.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επισκέψεις που γίνονται στα οινοποιία, οι οποίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επισκέπτες, επιθυμούν να μάθουν περισσότερα γύρω από το κρασί, ενώ ενισχύεται και η σημαντικότητα του Κρητικού κρασιού, τόσο σε ντόπιους, όσο και σε ξένους επισκέπτες.



Παράλληλα, στην έκθεση λειτούργησε και πωλητήριο Κρητικού κρασιού, με μέρος των εσόδων να διατίθεται  στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή”.

zarpanews.gr

The post Το Κρητικό κρασί ταξιδέυει εντός και εκτός συνόρων – Στα Χανιά η έκθεση “Οινοτικά” | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρητικό, Χανιά, “Οινοτικά”, | Video + Photos,kritiko, chania, “oinotika”, | Video + Photos