«Τουρισμός για όλους»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έναρξη του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Πρόκειται για ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, η οποία χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα κυρίως που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας

και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια (ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα).

Ειδική μέριμνα

Ωστόσο, ειδικά για ΑμεΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ, η οικονομική διευκόλυνση ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι 21 Ιουλίου 2022, όταν θα κλείσει και η πλατφόρμα.

Δικαιούχοι και ποσά

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι πολύ απλή, δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώΟικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώΈγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώΈγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Οι επιταγές θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, εάν τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το voucher περισσότεροι συμμετέχοντες.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Σύνδεση με κωδικούς TAXISnet στην σελίδα www.tourism4all.gov.grΣυμπλήρωση στοιχείων διεύθυνσης και επικοινωνίαςΕπισύναψη τυχόν πιστοποιητικού αναπηρίας πάνω από 67%Συμπλήρωση ΑΜΚΑ, σε τυχόν δικαίωμα, συνοδούΚαταχώρηση στοιχείων ωφελούμενωνΈλεγχος και οριστικοποίηση της αίτησηςΛήψη αριθμού πρωτοκόλλουΕφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση

Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος που εξετάζεται ανά κύκλο προγράμματος, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης.

Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 21η Ιουλίου 2022.

Παράλληλα δικαίωμα να πάρουν επιδότηση από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν έχουν όσοι έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή είναι δικαιούχοι του Evia-Samos Pass ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος.

Στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

zarpanews.gr

The post «Τουρισμός για όλους»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα