Τουρισμός: Το Βερολίνο δείχνει… πρωταγωνίστρια την Κρήτη

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό θα παίξει και φέτος η Κρήτη, που είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ελλάδα για τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ οι ξενοδόχοι που βρίσκονται στην ITB λένε ότι αν είχαμε περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες στην Κρήτη θα γέμιζαν.

Μετά από 3 χρόνια πανδημίας η έκθεση του Βερολίνου η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση διεθνώς

άνοιξε χθες. Εκεί βρίσκεται σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος και οι πρώτες επαφές που γίνονται με τους μεγάλους τουρ οπερέιτορ δείχνουν τη μεγάλη δυναμική της φετινής κίνησης, που θα είναι αυξημένη σε σχέση με το 2022.

Οι Γερμανοί τουρίστες, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για επιφυλακτικότητα στον προγραμματισμό των ταξιδιών λόγω ενεργειακής κρίσης και κρίσης ακρίβειας, θέλουν να ταξιδέψουν, θα ταξιδέψουν και η Κρήτη είναι είναι για αυτούς ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών στην Ελλάδα.

Δεδομένης μάλιστα της πρωτοκαθεδρίας των Γερμανών στο τουριστικό μείγμα της χώρας μας, οι προσδοκίες για να εξελιχθεί το 2023 σε έτος ρεκόρ για τον τουριστικό κλάδο αυξάνουν.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, ο φετινός Ιανουάριος, ο οποίος αποτελεί παραδοσιακά ισχυρό μήνα κρατήσεων για τη θερινή σεζόν, κινήθηκε για τη γερμανική αγορά καλύτερα και από τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με τους Γερμανούς τουρίστες να κλείνουν περί τα 3 δισ. ευρώ πακέτα διακοπών.

Ο αριθμός ήταν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο μήνα του 2022 ενώ ήταν και κατά 12% υψηλότερος από την ίδια περίοδο του 2019.

Η καλή πορεία των κρατήσεων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος βρίσκεται στην έκθεση, είπε ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι, τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και υψηλές πληρότητες αναμένονται από τον Μάιο μέχρι και τη λήξη της σεζόν.

Σήμερα στο νησί οι διαθέσιμες κλίνες σε όλων των ειδών τα καταλύματα φθάνουν τις 220.000 και όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης αν είχαμε περισσότερες είναι βέβαιο ότι θα γέμιζαν και αυτές.

Αυξημένες κατά 45% οι κρατήσεις του Alltours στην Κρήτη

Ο τρίτος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας Alltours γνωρίζει φέτος μια έκρηξη κρατήσεων για οργανωμένες εκδρομές για το καλοκαίρι του 2023. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνεται αύξηση άνω του 30% στους επισκέπτες. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alltours, Willi Verhuven, χθες σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Ο αριθμός των κρατήσεων για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι 20% αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα και συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της υψηλής ζήτησης την τελευταία στιγμή. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η Alltours αναμένει αύξηση 20% στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον κ.Verhuven, η Alltours πέτυχε ένα «αξιοσημείωτο επιχειρηματικό αποτέλεσμα» το περασμένο οικονομικό έτος με περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) 61,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος, οι προ-κρατήσεις για τα 30 ξενοδοχεία της εταιρείας Allsun στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη είναι 45% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος. «Αποδίδει το ότι επενδύουμε συνεχώς στην υψηλή ποιότητα των ξενοδοχείων Allsun», είπε ο ιδρυτής της εταιρείας, υπογραμμίζοντας: «Χρησιμοποιήσαμε την κρίση του κορονοϊού για να εκσυγχρονίσουμε περαιτέρω και να αναβαθμίσουμε ξανά πολλά δωμάτια και σουίτες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alltours ανέφερε ακόμη ότι οι παραθεριστές συγκρίνουν τις τιμές πιο προσεκτικά φέτος και κάνουν κράτηση με μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς τις τιμές, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να παραιτηθούν από την άνεση και την πολυτέλεια.

Η Alltours, πρόσθεσε, επωφελείται από αυτή την τάση επειδή η σαφής θέση του brand και η μεγάλη γκάμα προϊόντων εξυπηρετούν την επιθυμία για καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Ο ίδιος εκτιμά ότι ενδέχεται να παρατηρηθεί περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για προσφορές all inclusive, καθώς αυτό επιτρέπει τη μείωση του πρόσθετου κόστους, ειδικά για οικογένειες.

patris.gr

The post Τουρισμός: Το Βερολίνο δείχνει… πρωταγωνίστρια την Κρήτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρισμός, Βερολίνο …, Κρήτη,tourismos, verolino …, kriti