Τρουφάκια με πασχαλινά κουλουράκια

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

150 γρ. κουβερτούρα3 κ.σ. μέλι1 κ.σ. βούτυρο150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια100 γρ. αμύγδαλα, ωμά50 γρ. κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν
εντελώς.Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κουλουράκια και αμύγδαλα.Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια.Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.Σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Τρουφάκια με πασχαλινά κουλουράκια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα