Τσίπρας: “Ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε τους συνταξιούχους – Τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, φιάσκο με τα αναδρομικά”

Λόγο για «φιάσκο» σε βάρος των συνταξιούχων με τα αναδρομικά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, εξέφρασε την απογοήτευσή του “για τα όσα βιώνουν οι απόμαχοι της εργασίας” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσίευση του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας

έγραψε:

“Στη συνάντησή μου με εκπροσώπους από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εξέφρασα την απογοήτευσή μου για τα όσα βιώνουν οι απόμαχοι της εργασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που συγκράτησε τις συντάξεις και έδωσε και την 13η σύνταξη, που τότε η ΝΔ έλεγε ότι ήταν «ψίχουλα». Και μάλιστα ο σημερινός Πρωθυπουργός δήλωνε στη Βουλή ότι «αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό».

Και σήμερα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει την 13η σύνταξη τελικά την κατήργησε, δίνοντας το περίπου 1 δισ. ευρώ το χρόνο του κοινωνικού μερίσματος για να καλύψει μέρος της «τρύπας» της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 360 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στις 120 χιλιάδες. Η ΝΔ έλεγε «σύνταξη σε μια μέρα». Έχουν περάσει δύο χρόνια και τελικά οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί.

Και το μεγάλο φιάσκο με τα αναδρομικά, τα οποία έχουν πάρει μόλις το 8% των παλιών συνταξιούχων. Και δεν αφορούν καθόλου τους χαμηλοσυνταξιούχους. Διότι παρά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία ιδιότυπη εφαρμογή της, εξαναγκάζοντας τους δικαιούχους να μην διεκδικήσουν τα δώρα και την επικουρική σύνταξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είχε μειώσει αρκετές φορές τις συντάξεις -και μάλιστα το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012-, εντούτοις είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονταν γι’ αυτό.

Όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη μια συνειδητή εκστρατεία δημιουργίας πλάνης απέναντι σε μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που υπέφερε από τα μνημόνια και που προσδοκούσε ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη. Δυστυχώς είναι ίδια και χειρότερη.

Όλοι οφείλουμε να δούμε πώς η τρίτη ηλικία θα έχει αυτό που δικαιούται: Αξιοπρεπείς συντάξεις. Ιδίως σήμερα, την περίοδο της ακρίβειας -που έχει ξεπεράσει κάθε όριο- που βρίσκονται σε πολύ μεγάλη δυσκολία.”



The post Τσίπρας: “Ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε τους συνταξιούχους – Τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, φιάσκο με τα αναδρομικά” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Μητσοτάκης, – Τετραπλασίασε,tsipras, mitsotakis, – tetraplasiase