Δεκάδες σκακιστές έρχονται στα Χανιά για το διεθνές τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” της ΣΑΧ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του πρώτου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ στην πόλη μας.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Π.Ε. Χανίων διοργανώνουν στην πόλη μας και συγκεκριμένα σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της, στο Μεγάλο Αρσενάλι, το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Το τουρνουά αυτό έρχεται με σκοπό να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να τιμήσει μ’ αυτό τον τρόπο τον σπουδαίο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τον τόπο καταγωγής του.

Πάνω από 70 σκακιστές

από 10 διαφορετικές χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή για να αγωνιστούν στη σπουδαία αυτή εκδήλωση. Νούμερο ένα των αγώνων είναι ο εν ενεργεία Έλληνας Πρωταθλητής Ανδρών Θάνος Μαστροβασίλης και ακολουθούν τρεις διεθνείς μαιτρ από την Ουκρανία και την Ολλανδία. Κοντά τους μια σειρά ισχυρών σκακιστών της πόλης μας όπως ο Σπύρος Ναούμ, Βαγγέλης Πατρελάκης, Νίκος Γεωργακόπουλος, Κων/νος Λιοδάκης κ.α. που βρήκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μία τέτοια διοργάνωση. Οι αγώνες ξεκινούν την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου στις 4:30 μμ και θα διεξάγονται καθημερινά έως και την Κυριακή 1 η Μαΐου. Το τουρνουά αυτό θεωρείται το ισχυρότερο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Παράλληλα με τους ισχυρούς αθλητές θα αγωνιστούν και πολλά Χανιωτάκια μικρών ηλικιών που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και θα πάρουν πολύτιμη σκακιστική εμπειρία. Συνολικά αναμένεται η πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων στο Μεγάλο Αρσενάλι να φιλοξενήσει 100 αθλητές και ακόμη περισσότερους συνοδούς και θεατές, μιας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όσους θέλουν να τους παρακολουθήσουν.

Να τονίσουμε τη μεγάλη βοήθεια που υπάρχει από το Γραφείο Πολιτισμού του
Δήμου Χανίων, την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το Ε.Β.Ε Χανίων, τον σύλλογο ξενοδόχων, την Aegean air και βέβαια τον μόνιμο χορηγό της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων την ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ.

Πολλά και τα οφέλη της τουριστικής προβολής του τόπου μας μιας και οι αγώνες αυτοί είναι επίσημοι και συμπεριλαμβάνονται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Η εμπειρία των ανθρώπων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων στην διοργάνωση μεγάλων πρωταθλημάτων με κυριότερο το Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας εγγυάται την επιτυχία και την καθιέρωση της διοργάνωσης στην πόλη μας.

zarpanews.gr

The post Δεκάδες σκακιστές έρχονται στα Χανιά για το διεθνές τουρνουά “Μίκης Θεοδωράκης” της ΣΑΧ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα